23.3 C
Athens
Tuesday, May 7, 2024
More

    Όλες οι λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για το νέο iPhone SE

    Η Apple μόλις ανακοίνωσε το iPhone SE 3 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Peek Performance”. Με ένα νέο τσιπ A15 Bionic, νέα χρώματα και τον οικείο σχεδιασμό από το iPhone 8, παρακάτω σας έχουμε λεπτομέρειες στις οποίες δεν στάθηκε η Apple για αυτή την νέα της συσκευή.

    Όχι Ceramic Shield ή δυνατότητες MagSafe

    Οι φήμες της τελευταίας στιγμής έκαναν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι μπορούσαμε να δούμε την προστασία στο γυαλί που η Apple ονομάζει Ceramic Shield και ακόμη και δυνατότητες MagSafe στο νέο iPhone SE 3, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η Apple λέει ότι αυτό το iPhone έχει “ανθεκτικό σχεδιασμό” και “σκληρότερο γυαλί σε ένα smartphone”, ωστόσο δεν το διαφημίζει ως Ceramic Shield.

    Αντοχή σε πιτσιλιές, νερό και σκόνη

    Το iPhone SE 3 έχει βαθμολογία IP67, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επιβιώσει κάτω από ένα μέτρο νερού για έως και 30 λεπτά. Η προηγούμενη γενιά το προσέφερε ήδη αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το smartphone δεν είχε την ίδια βαθμολογία με τη γραμμή iPhone 13 με IP68 πιστοποίηση.

    Photographic Styles, Smart HDR 4, αλλά όχι Cinematic mode, ή Night mode

    Το iPhone SE 3 διαθέτει δύο λειτουργίες κάμερας που είδαμε στα iPhone 13: φωτογραφικά στυλ και Smart HDR 4. Η Apple δεν έφερε όμως άλλη λειτουργία που μπορεί να δώσει ο νέος A15 Bionic επεξεργαστής που έχει η συσκευή όπως τα Cinematic Mode και το Night Mode (η λειτουργία αυτή υποστηρίζεται από το iPhone 11 και μετά).

    Ίδια εμπρόσθια κάμερα

    Ένα άλλο μειονέκτημα του iPhone SE 3 είναι ότι διαθέτει την ίδια μπροστινή κάμερα 7MP με διάφραγμα f/ 2.2. Πιστεύεται ότι αυτό το iPhone θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν αισθητήρα 12MP, καθώς το iPhone 12 και το iPhone 13 το προσφέρουν ήδη, αλλά η Apple κράτησε τον αισθητήρα 7MP, αν και οι χρήστες θα βιώσουν μια ελαφρώς βελτιωμένη εμπειρία καθώς έχει Smart HDR 4 σε σύγκριση με τον προκάτοχο του.

    Όχι 5G mmWave

    Το iPhone SE 3 δεν θα είναι σε θέση να επωφεληθεί από το “πραγματικό 5G”, καθώς δεν υποστηρίζει ζώνες 5G mmWave. Στην πραγματικότητα, διαθέτει τη ζώνη sub-6 GHz και το μοντέλο A2595 προσφέρει 5G NR. Δυστυχώς, κανένα από αυτά δεν μπορεί να προσφέρει λήψεις gigabit.

    Όχι U1 chip

    Όχι μόνο το iPhone SE στερείται 5G mmWave, αλλά επίσης δεν έχει το τσιπ U1, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το iPhone 11.

    Καλύτερη αυτονομία μπαταρίας

    Αυτό το νέο iPhone προσφέρει καλύτερη μπαταρία σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, αλλά όχι τόσο πολύ. Έχει έως και 15 ώρες αναπαραγωγής βίντεο (ήταν 13 ώρες στην προηγούμενη έκδοση), έως και 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο streaming (έναντι 8 ωρών) και έως και 50 ώρες αναπαραγωγής ήχου (έναντι 40 ωρών στο προηγούμενο μοντέλο).

    Πιο ακριβή τιμολόγηση

    • iPhone SE 5G 64GB, τιμή 539 ευρώ
    • iPhone SE 5G 128GB, τιμή 599 ευρώ
    • iPhone SE 5G 256GB 5G, τιμή 739 ευρώ

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.