22.4 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλεια του Apple Watch

    Apple-Watch-collection-main

    To Apple Watch είναι σίγουρα ένα προϊόν που δημιούργησε ενθουσιασμό και που η ιστορία θα δείξει και το άμεσο μέλλον για το αν θα καταφέρει να επαναπροσδιορίσει μια νέα βιομηχανία. Αν και είναι εύκολο κάποιος να εστιάσει στην αισθητική του αλλά και στα χαρακτηριστικά του hardware του, σίγουρα πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η ασφάλεια που προσφέρει στον χρήστη του.

    Με δεδομένο πως η νέα mobile υπηρεσία πληρωμών της Apple, Apple Pay, είναι ενσωματωμένη σε αυτό το Apple Watch θα πρέπει να έχει αυστηρές δικλίδες ασφαλείας και ένα ασφαλές περιβάλλον.

    Η Apple που εδώ και χρόνια κάνει όλο και καλύτερη την ασφάλεια και την αντικλεπτική προστασία του iPhone για ακόμη μια φορά μας παρουσιάζει κάτι αντίστοιχο και στο νέο της smartwatch και μάλιστα με έναν αρκετά καινοτόμο τρόπο.

    Η υπηρεσία Apple Pay λοιπόν όπως γνωρίζουμε είναι στενά συνυφασμένη με το passcode του χρήστη. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί όμως αυτό στο Apple Watch είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν χρειάζεται λοιπόν να πληκτρολογείτε το passcode σας κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch. H είσοδος του passcode ενεργοποιείτε μόνο όταν χαθεί η επαφή του δέρματος σας με το Apple Watch.

    Με άλλα λόγια το passcode ενεργοποιείται κάθε φορά που ο χρήστης το αφαιρεί από τον καρπό του. Έτσι λοιπόν το Apple Watch αν αφαιρεθεί από το χέρι σας από έναν επίδοξο ληστή τότε ουσιαστικά θα είναι άχρηστο για αυτόν μιας και δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση πουθενά και πολύ περισσότερο στο Apple Pay αν δεν γνωρίζει και τον κωδικό σας.

    Επιπλέον όπως και στο iPhone έτσι και στο Apple Watch σε περίπτωση που χαθεί το πρώτο βήμα του χρήστη θα είναι η άμεση πλοήγηση του στο iCloud.com. Όταν κάνετε στοsite είσοδο με το Apple ID σας θα μπορείτε ακόμη και να αφαιρέσετε τις κάρτες που έχουν ταυτοποιηθεί με το Apple Pay σε αυτή την συσκευή.

    Αυτό επίσης που περιμένουμε από την Αpple είναι να ενεργοποιήσει για το Apple Watch και την υπηρεσία Find My iPhone.

    Ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιος πρόσβαση στο Apple Watch σας λοιπόν είναι μόνο αν γνωρίζει με κάποιο τρόπο τον passcode κωδικό σας. Λέγοντας αυτό όμως καλό είναι να γνωρίζετε πως στον καρπό σας θα έχετε πάντα μια συσκευή άνω των 400 ευρώ οπότε καλό είναι σε κάθε περίπτωση να είστε προσεκτικοί.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles