19.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Όλα όσα γνωρίζουμε για το OS X 10.10 (Round-up)

    Screen Shot 2014-04-08 at 2.07.54 AM

    Η Apple την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε και επίσημα το 2014 Worldwide Developers Conference (WWDC) και ως είθισται εδώ και καιρό σας μεταφέρουμε όλα τα τελευταία νέα σχετικά με το τι πρόκειται να μας παρουσιάσει η Apple το καλοκαίρι.

    screen-shot-2014-04-04-at-1-33-33-pm.png

     

    Τώρα και που το WWDC έγινε επίσημο σας παρουσιάζουμε παρακάτω όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το επερχόμενο OS X 10.10.

    OS X 10.10 – κωδική ονομασία Syrah

    Το OS X 10.10 θα αποτελέσει τον διάδοχο του OS X, 10.9 Mavericks. Με το Mavericks η Apple εστίασε σε χαρακτηριστικά αυτονομίας και αναβάθμιση των επιδόσεων και σε γραφική ισχύ του πολύ επιταχυμένου κατά γενική ομολογία OS X Mountain Lion. Αν και οι βελτιώσεις αυτές γίνανε ορατές με την μια στους χρήστες δεν έλειψαν και κάποια σοβαρά bugs όπως αυτό της εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου που ευτυχώς με την τελευταία αναβάθμιση επιλύθηκαν. Στο επερχόμενο OS X 10.10 η Apple θα εστιάσει στην αισθητική του λογισμικού. Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές ο Jonathan Ive έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον ανασχεδιασμό του με την ίδια όρεξη και μεράκι που έκανε και στο iOS 7.

    screen-shot-2014-04-05-at-2-16-28-pm

    Ο νέος σχεδιασμός θα είναι ίσως το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του και αναμένεται να δημιουργήσει την μεγαλύτερη εντύπωση, ελπίζουμε θετική, στους χρήστες. Πάνω σε αυτές τις αλλαγές η Apple έχει καταφέρει και κρατήσει τις διαρροές μακριά δίνοντας ακόμη και με αυτό το γεγονός την αίσθηση πως πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική αλλαγή. Επίσης η Apple προσπαθεί να φέρει νέα χαρακτηριστικά όπως την Siri και την συμβατότητα με το AirDrop του iOS.

    Hardware Αναβαθμίσεις

    screen-shot-2014-04-07-at-2-16-27-pm

    Με την παρουσίαση του νέου λογισμικού η Apple ετοιμάζει και κάποιες σημαντικές αλλαγές στην γραμμή των Macs. Έτσι οι φήμες για ένα MacBook Air με 12 ιντσών Retina οθόνη και με ανασχεδιασμένο σασί φουντώνουν συνεχώς. Η Apple συνηθίζει να παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές σε ένα βασικό μοντέλο της οικογένειας των Mac κάθε φορά και έτσι όλοι πιστεύουν πως φέτος το καλοκαίρι είναι η χρονιά του MacBook Air.

    Επίσης διάφορες πηγές θέλουν την Apple να δουλεύει πάνω σε ένα πιο οικονομικό μοντέλο iMac αλλά και σε εσωτερικές αναβαθμίσεις των ήδη υπάρχον MacBook Air και MacBook Pro με Retina οθόνη.

    Όπως καταλαβαίνετε αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι διαρροές όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι ελάχιστες ειδικά για το OS X 10.10.

    Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα μιας και αναμένουμε πως όσο περνάνε οι μήνες όλο και περισσότερες διαρροές θα κάνουν την εμφάνιση τους.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles