Πριν μερικές μέρες η Αμερική ανακοίνωσε πως θα έκανε έρευνα για τον ψηφιακό φόρο που πρότεινε η Γαλλία για να διαπιστώσει αν ήταν άδικος απέναντι στις Αμερικανικές εταιρείες. Πάρα το γεγονός αυτό η Γαλλική κυβέρνηση προχώρησε και ψήφισε τον φόρο αυτό ξεκινώντας την εφαρμογή του.
Όπως αναφέρει το BBC, το Γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον φόρο παρά την έρευνα της Αμερικής για αυτόν. Ο φόρος στοχεύει εταιρείες όπως η Apple με κέρδη άνω των $750 εκατομμύριων που τουλάχιστον τα $28 εκατομμύρια προέρχονται από την αγορά της Γαλλίας.
Στον φόρο αυτό λοιπόν εμπίπτουν εταιρείες όπως οι Apple, Alphabet, Facebook, Microsoft, και Amazon.
Σύμφωνα με την νέα αυτή νομοθεσία αυτές οι τεχνολογικές εταιρείες θα χρειαστεί να καταβάλουν ένα 3% του συνόλου των πωλήσεων τους στην χώρα ως φόρο. Είναι επίσης σημαντικό πως αυτό το ποσοστό αφορά τις πωλήσεις και όχι τα κέρδη του. Η Γαλλική κυβέρνηση υπολογίζει πως με την εφαρμογή αυτού του φόρου θα βάλει στα ταμία της περισσότερα από $400 εκατομμύρια για το 2019.
Η Αμερική την ίδια στιγμή κάνει έρευνα για να δει αν αυτή η νομοθεσία αδικεί τις Αμερικανικές εταιρείες με την Γαλλία από την πλευρά της να δηλώνει πως ο στόχος του φόρου αυτού είναι οι τεχνολογικοί γίγαντες να πληρώνουν και να έχουν μια δίκαιη φορολόγηση σε χώρες που έχουν πολύ μεγάλη παρουσία.