21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Σφραγισμένο Original iPhone πωλείται για πάνω από $63.000 σε δημοπρασία

    Ένα σφραγισμένο αυθεντικό μοντέλο iPhone από το 2007 πουλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από $63.000 – το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ για τη συσκευή μέχρι σήμερα.

    Η συσκευή και η δημοπρασία, που κατείχε η LCG Auctions, άνοιξε στις 2 Φεβρουαρίου και έληξε στις 19 Φεβρουαρίου. Αφού έλαβε 27 προσφορές, το iPhone πουλήθηκε για $63.356,40, πάνω από 105 φορές την αρχική τιμή λιανικής της συσκευής στα $599.

    Σύμφωνα με το Business Insider, στον αρχικό κάτοχο του iPhone δόθηκε η συσκευή ως δώρο από τους φίλους της το 2007, αλλά δεν τη χρησιμοποίησε ποτέ, καθώς τα iPhone εκείνη την εποχή μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο στο δίκτυο της AT&T. Απλώς άφησε το τηλέφωνο σφραγισμένο για τα επόμενα 15 χρόνια. Η λίστα της δημοπρασίας έγραφε:

    Μια από τις πιο σημαντικές και πανταχού παρούσες εφευρέσεις της ζωής μας, το iPhone παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Steve Jobs στις 9 Ιανουαρίου 2007 στο MacWorld San Francisco. Λίγο περισσότερο από πέντε μήνες αργότερα κυκλοφόρησε στη λιανική για $499/$599 στις 29 Ιουνίου. Το αρχικό iPhone περιελάμβανε 4/8 GB αποθηκευτικού χώρου, μια πρωτοποριακή οθόνη αφής, μια κάμερα 2 megapixel και ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το εικονικό κουτί περιείχε μια εικόνα του iPhone σε πραγματικό μέγεθος με 12 εικονίδια στην οθόνη. Γρήγορα έγινε το πιο επιτυχημένο προϊόν της Apple, άλλαξε για πάντα τη βιομηχανία των smartphone και ονομάστηκε η Εφεύρεση της Χρονιάς από το Time Magazine το 2007.

    Το αυθεντικό iPhone πρώτης κυκλοφορίας σε εργοστασιακά σφραγισμένη κατάσταση θεωρείται ευρέως ως πλεονέκτημα blue-chip μεταξύ των συλλεκτών υψηλής ποιότητας. Οι εντυπωσιακές δημόσιες πωλήσεις ύψους 35.414 δολαρίων τον Αύγουστο και 39.339 δολαρίων τον Οκτώβριο του περασμένου έτους είχαν ως αποτέλεσμα την ευρεία κάλυψη των μέσων ενημέρωσης από μεγάλα καταστήματα, όπως η Wall Street Journal, το CNBC, το Fox Business και άλλα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ενδιαφέρον για συλλεκτικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον πολιτισμό αυξάνεται ραγδαία και παρά τους εντυπωσιακούς αριθμούς πωλήσεων, πολλοί πιστεύουν ότι ο χώρος είναι ακόμα στα σπάργανα.

    Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε ένα εμβληματικό εργοστασιακά σφραγισμένο iPhone πρώτης κυκλοφορίας σε εξαιρετική κατάσταση. Η προσφορά μας αποστέλλεται από την αρχική ιδιοκτήτρια του τηλεφώνου, την Κάρεν Γκριν, και συνδυάζεται με μια υπέροχη ιστορία που κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στο τμήμα Κυνήγι θησαυρού της κοινοπρακτικής τηλεοπτικής εκπομπής “The Doctor & The Diva”. Αυτό είναι το πρώτο αυθεντικό iPhone σε αποδεκτή κατάσταση που βρίσκεται στο μπλοκ δημοπρασίας μετά την πώληση ρεκόρ τον Οκτώβριο. Ένα πραγματικά αξιόλογο κομμάτι με μεγάλη απήχηση τόσο σε συλλέκτες όσο και σε επενδυτές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Σφραγισμένο Original iPhone πωλείται για πάνω από 63.000 $ σε δημοπρασία

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.