15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κάνει ήδη εγγραφή στις ResearchKit εφαρμογές

    ResearchKit-teaser-001

    Σε λιγότερο από 24 ώρες από την στιγμή της ανακοίνωσης της Apple για την νέα της πλατφόρμας ResearchKit χιλιάδες άνθρωποι προχώρησαν στις εφαρμογές και τα αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα των εφαρμογών αυτής της πλατφόρμας, αναφέρει σήμερα το Bloomberg.

    Συγκεκριμένα οι ερευνητές του Staford Πανεπιστημίου δεν πίστευαν στην κυριολεξία στα μάτια τους όταν ξυπνήσαν την Τρίτη το πρωί και είδαν πως 11.000 άνθρωποι είχαν ήδη κάνει εγγραφή στην εφαρμογή τους για τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.

    Για να καταλάβουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό να αναφέρουμε πως πριν από την έλευση του ResearchKit για να εγγραφούν σε μια έρευνα 10.000 άνθρωποι και για να συμμετέχουν μπορεί να χρειαζόταν μέχρι και 1 χρόνος αλλά και 50 ιατρικά κέντρα.

    “Αυτή είναι η δύναμη του smartphone” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alan Yeung, medical director του Stanford Cardiovascular Health.

    Το ResearchKit είναι η ανοιχτή νέα πλατφόρμα της Apple που επιτρέπει στους ιατρικούς ερευνητές μέσω εφαρμογών να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα για όλους τους κατόχους iPhone παγκοσμίως – Με άλλα λόγια το μάξιμουμ αυτή την στιγμή είναι 700 εκατομμύρια ανθρώπων και χρηστών iPhones παγκοσμίως.

    Οι εφαρμογές αυτές κάνουν την χρήση των αισθητήρων του iPhone και μπορούν να καταγράφουν με την βοήθεια του χρήστη χρόνιες παθήσεις όπως το άσθμα και το πάρκινσον.

    “Δημιουργήσαμε το ResearchKit για να βοηθήσουμε την ιατρική έρευνα και να την πάμε ένα βήμα μπροστά αλλάζοντας το μέλλον στην φαρμακευτική” τονίζει χαρακτηριστικά η Apple.

    Περισσότερα για αυτή την νέα πλατφόρμα της Apple μπορεί να βρει κάποιος στο developer.apple.com/researchkit.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles