24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Χάκερ έκλεψαν στοιχεία σύνδεσης στο κέντρο δεδομένων από την Apple, τη Microsoft και πολλά άλλα

    Περίπου 2.000 εταιρείες και η πλατφόρμα συναλλάγματος της Κίνας που χρησιμοποιούν δύο κέντρα δεδομένων στην Ασία βλέπουν έναν αριθμό από τους κωδικούς πρόσβασής τους να προσφέρονται προς πώληση από χάκερ.

    Σημαντικά κέντρα δεδομένων που διαχειρίζονται η GDS Holdings στη Σαγκάη και η ST Telemedia Global Data στη Σιγκαπούρη, φέρεται να έχουν παραβιαστεί. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα κλεμμένα διαπιστευτήρια σύνδεσης προορίζονται για ιστότοπους υποστήριξης πελατών και στη συνέχεια έγινε πρόσβαση σε τουλάχιστον πέντε τέτοιους ιστότοπους.

    Οι υπεύθυνοι χάκερ είχαν φαινομενικά τα διαπιστευτήρια για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά τον Ιανουάριο του 2023 τα πρόσφεραν προς πώληση για 175.000 δολάρια. Είπαν ότι είχαν επιβεβαιώσει ότι κάποια λειτούργησαν, αλλά είχαν κατακλυστεί από τον τεράστιο όγκο των συνδέσεων.

    Τα κέντρα δεδομένων επέβαλαν αλλαγές κωδικών πρόσβασης σε όλους τους πελάτες τους στην αρχή του έτους.

    Δεν έχει αποκαλυφθεί ποιες εταιρείες ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν πρόσβαση. Ωστόσο, η πλήρης λίστα περιλαμβάνει τις Apple, Microsoft, Amazon, Alibaba, Goldman Sachs και Walmart.

    Το Bloomberg λέει ότι πολλοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν και η Apple δεν απάντησε.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.