21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Φτάνει ο καιρός που θα αποχαιρετίσουμε τα MacBook Air;

    maxresdefault

    Το να προσπαθήσει κάποιος να προβλέψει το μέλλον της τεχνολογίας είναι κάτι αρκετό δύσκολο που γίνεται ακόμη δυσκολότερο όταν αυτή του η πρόβλεψη έχει να κάνει με τα σχέδια της Apple.

    Πάρα αυτά συχνά υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορεί να δείχνουν κάποια κατεύθυνση και πολιτική μιας εταιρείας που πολλές φορές οδηγούν και σε επιτυχημένη αναγνώριση μιας μελλοντικής στρατηγικής.

    Όταν είδαμε για πρώτη φορά το MacBook Air καταλάβαμε πως η Apple έκανε πολλές παραχωρήσεις έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα τόσο εργονομικό και λεπτό σασί για την συσκευή. Με την πάροδο των χρόνων όμως το Air έγινε όλο και πιο ισχυρό ενώ το MacBook Pro ξεκίνησε να κάνει και αυτό τις δικές του παραχωρήσεις έτσι ώστε να αποκτήσει και αυτό ένα λεπτότερο σασί.

    Με βάση το παραπάνω λοιπόν είδαμε και τα δύο μοντέλα να ενσωματώνουν SSD, να μην δέχονται αναβαθμίσεις στην RAM τους, να μην έχουν ένα οπτικό δίσκο και τέλος να μην έχουν κάποια θύρα Ethernet.

    Οι διαφορές τους κάθε χρόνο όλο και μειωνόντουσαν έτσι ώστε κάποιος εύλογα θα μπορούσε να πει πως κάποια στιγμή αυτές οι δύο σειρές θα γινόντουσαν μια.

    Η Apple όμως μας είχε μια έκπληξη….

    Όπως είδαμε το MacBook Air δεν αποτέλεσε την συσκευή που θα έβαζε τέλος στις βλέψεις για ένα laptop πολύ εργονομικό και απίστευτα λεπτό. Έτσι λοιπόν την εμφάνιση του έκανε φέτος το 12 ιντσών MacBook.

    To νέο MacBook έφερε ακόμη μεγαλύτερες παραχωρήσεις μιας και ήρθε με έναν Core M επεξεργαστή, μια θύρα, όχι μια κάμερα HD αλλά εκεί που κέρδισε έδαφος ήταν πως ενσωμάτωσε μια Retina οθόνη.

     

    Έτσι λοιπόν αν και είναι ξεκάθαρο πως η Air και Pro γραμμές πλησιάζουν η μια την άλλη η Apple δεν είναι διατεθειμένη να έχει μόνο μια τέτοια σειρά στην αγορά.

    Από την άλλη πλέον θα ήταν πλεονασμός να κρατήσει και τις τρεις σειρές MacBook στην αγορά για το μέλλον. Αυτό γιατί έτσι όπως έχουν τα specs δημιουργείτε εύκολα σύγχυση στον καταναλωτή.

    Το MacBook λοιπόν σίγουρα έχει χαμηλότερα specs από το MacBook Air πάρα αυτά έχει μια καλύτερη οθόνη και είναι πιο ακριβό. Επίσης είναι λεπτότερο από το Air κάνοντας το το εργονομικό μοντέλο της Apple.

    Έτσι λοιπόν το να έχει στην αγορά το MacBook και το MacBook Pro σιγά σιγά θα αποκτήσει μεγαλύτερη λογική και θα δώσει στον καταναλωτή μια ξεκάθαρη εικόνα.

    Η είδηση πως θα έχουμε νέα MacBook Air μοντέλα στην αγορά δείχνει πως μάλλον η Apple δεν είναι έτοιμη ακόμη για αυτή την αλλαγή του χρόνου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα έχουμε νέα 13 ιντσών και 15 ιντσών μοντέλα αλλά όχι ένα 11 ιντσών – αυτή η θέση πλέον έχει καλυφτεί από το 12 ιντσών MacBook.

    Τέλος η είδηση κάνει λόγο πως τα νέα MacBook Air θα είναι λεπτότερα, ελαφρύτερα με εσωτερικές αλλαγές… Μήπως δηλαδή θα έχουμε δύο νέο MacBook σε δύο διαφορετικά επιπλέον μεγέθη;

    Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν θα επαληθευτεί η παραπάνω είδηση αλλά το σχεδόν σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή το 2016 ή το 2017 η Apple θα θέλει να ξεκαθαρίσει την εργονομική σειρά των laptop της με αυτή των Pro μοντέλων της έτσι ώστε να υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός.

    Δεν θα μας έκανε εντύπωση λοιπόν αν βλέπαμε 12, 13 και 15 ιντσών MacBook και 13 και 15 ιντσών MacBook Pro.

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles