22.2 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Τρία προϊόντα που μπορεί να δούμε στο WWDC 2023

    Αυτή την εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε τις επίσημες ημερομηνίες για το 34ο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, με την ετήσια κεντρική εκδήλωση WWDC να έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου. Η κεντρική ομιλία είναι όπου η Apple αποκαλύπτει νέες εκδόσεις iOS, macOS, watchOS και tvOS και μερικές φορές, λαμβάνουμε ανακοινώσεις υλικού.

    15-ινστών MacBook Air

    Έχουμε ακούσει πολλές φήμες για ένα MacBook Air 15,5 ιντσών με μεγαλύτερη οθόνη, το οποίο υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει μέχρι το καλοκαίρι. Θα πωληθεί μαζί με μια νέα έκδοση του MacBook Air 13,6 ιντσών και το MacBook Air 15 ιντσών θα δώσει στους πελάτες την λύση που αναζητούν για ένα ελαφρύ μηχάνημα με μεγαλύτερη οθόνη μια επιλογή που σίγουρα δεν είναι το MacBook Pro.

    Το MacBook Air 15,5 ιντσών θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το παλιό MacBook Pro 15,4 ιντσών και θα έχει μέγεθος μεταξύ των μοντέλων MacBook Pro 14 και 16 ιντσών. Αναμένουμε ότι το MacBook Air 15,5 ιντσών θα μοιάζει με μια μεγαλύτερη έκδοση του MacBook Air 13,6 ιντσών που παρουσιάστηκε πέρυσι, χωρίς πραγματικά αξιοσημείωτες αλλαγές στο σχεδιασμό τουλάχιστον εξωτερικά.

    Δεν είναι απολύτως σαφές ποια τσιπ θα χρησιμοποιήσει το MacBook Air 15 ιντσών, επειδή το χρονικό διάστημα είναι λίγο περίεργο. Είναι αργά για την Apple να χρησιμοποιήσει τα τσιπ M2 που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πέρυσι, αλλά νωρίς για το ντεμπούτο του M3. Ο Kuo είπε ότι τα νέα μοντέλα MacBook Air θα χρησιμοποιούν τσιπ M2 και M2 Pro, ενώ η 9to5Mac είπε ότι θα χρησιμοποιεί νέα τσιπ M3.

    Mac Pro

    Το Mac Pro είναι το τελευταίο Mac που πρέπει να ενημερώσει η Apple σε Apple silicon για να εξαλείψει όλα τα τσιπ της Intel. Όταν το πρώτο τσιπ πυριτίου της Apple παρουσιάστηκε το 2020, η Apple είπε ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια για να ολοκληρωθεί η μετάβαση και το 2023 είναι η χρονιά που θα συμβεί.

    Αναμένουμε ένα νέο Mac Pro το 2023, με το μηχάνημα να έχει τον ίδιο γενικό σχεδιασμό με το υπάρχον ‌Mac Pro‌. Θα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα και περίβλημα αλουμινίου με εύκολη πρόσβαση στα εσωτερικά εξαρτήματα.

    Το Apple silicon ‌Mac Pro‌ αναμένεται να χρησιμοποιεί ένα τσιπ “‌M2‌ Ultra” με CPU έως 24 πυρήνων και GPU έως 76 πυρήνων, με υποστήριξη για τουλάχιστον 192 GB RAM.

    Αυτήν τη στιγμή, τα τσιπ πυριτίου της Apple είναι περιοριστικά όσον αφορά τις αναβαθμίσεις, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει το ‌Mac Pro‌. Τα Apple silicon Mac δεν διαθέτουν RAM με δυνατότητα αναβάθμισης από τον χρήστη, επειδή η μνήμη είναι συνδεδεμένη με τη μητρική πλακέτα, και το ίδιο ισχύει και για τη GPU. Το Mac Pro ενδέχεται να μην διαθέτει GPU με δυνατότητα αναβάθμισης από τον χρήστη ή RAM με δυνατότητα αναβάθμισης, εκτός εάν η Apple κάνει κάποιο είδος απρόβλεπτης ενημέρωσης στον τρόπο κατασκευής ή υλοποίησης των τσιπ πυριτίου της στο μηχάνημα.

    Οι φήμες αναφέρουν ότι το ‌Mac Pro έρχεται το πρώτο εξάμηνο του έτους και η Apple στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει το WWDC για να αποκαλύψει συσκευές που απευθύνονται σε προγραμματιστές και σχεδιαστές, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε το ‌Mac Pro να αποκαλύπτεται τον Ιούνιο.

    Mac Studio

    Η Apple παρουσίασε το Mac Studio τον Μάρτιο του 2022 και το μηχάνημα είναι κάτι σαν υβριδικό Mac mini και Mac Pro. Χρησιμοποιεί τσιπ M1 Max και M1 Ultra και θεωρητικά αναμένεται να ανανεωθεί, αλλά η μοίρα του Mac Studio είναι ασαφής με ένα νέο Mac Pro στον ορίζοντα.

    Μια ανανεωμένη έκδοση του Mac Studio θα χρησιμοποιεί τσιπ M2 Max και M2 Ultra, τα ίδια τσιπ που φημολογούνται για το Mac Pro. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα διαφοροποιούσε η Apple το ‌Mac Studio‌ και το Mac Pro εάν και τα δύο χρησιμοποιούσαν την ίδια τεχνολογία chip, επομένως μπορεί να μην υπάρχει μια σειρά ‌M2‌ Mac Studio.

    AR/VR Headset

    Η Apple έχει απωθήσει την αποκάλυψη των headset «μικτής» πραγματικότητας AR/VR πολλές φορές, εάν επαληθευτούν οι φήμες, θα μπορούσαμε επιτέλους να το δούμε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών του 2023. Τον Φεβρουάριο, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι η συσκευή θα λάβει μια προ επισκόπηση στο WWDC αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο.

    Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι η Apple είχε απωθήσει τη μαζική παραγωγή της συσκευής, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί στο WWDC. Σύμφωνα με τον Kuo, η Apple “δεν είναι πολύ αισιόδοξη” σχετικά με το εάν τα headsets θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια “στιγμή iPhone”, προκαλώντας αβεβαιότητα σχετικά με το αν θα γίνει προ επισκόπηση τους στο WWDC.

    Μια καθυστέρηση στη μαζική παραγωγή δεν σημαίνει απαραίτητα καθυστέρηση στην αποκάλυψη, καθώς οι φήμες ανέκαθεν έδειχναν ότι το σχέδιο της Apple είναι να επιδείξει την συσκευή αυτή πολύ νωρίτερα από την κυκλοφορία της, αλλά ένα headset μικτής πραγματικότητας στο WWDC δεν είναι πλέον σίγουρο, καθώς η Apple θα μπορούσε να περιμένει μέχρι αργότερα μέσα στο έτος για να το παρουσιάσει.

    Όσον αφορά τις φήμες, τα headsets AR/VR μοιάζουν πολύ με το Apple Watch πρώτης γενιάς. Είναι μια ακριβή συσκευή με περιορισμένη λειτουργικότητα και περιορισμένη απήχηση στους καταναλωτές, την οποία η Apple θα βελτιώσει με τις επόμενες εκδόσεις.

    Η πρώτη έκδοση της συσκευής φημολογείται ότι κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια και η Apple δεν αναμένει ότι θα έχει καλές πωλήσεις. Οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την περιορισμένη χρησιμότητα της συσκευής και η Apple δεν φαίνεται να έχει μια εφαρμογή αυτό που λέμε killer για να την πουλήσει. Η Apple εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη επικοινωνίας και avatar, αλλά το αν αυτό θα ενδιαφέρει τους καταναλωτές μένει να φανεί.

    Φήμες αναφέρουν ότι τα headset θα έχουν κάποια τεχνολογία προηγμένης τεχνολογίας με οθόνες 4K micro OLED και περισσότερες από δώδεκα κάμερες για την παρακολούθηση των πάντων, από εκφράσεις προσώπου έως χειρονομίες, αλλά υπάρχουν και σημαντικά μειονεκτήματα, όπως η ανάγκη να φοράτε εξωτερική μπαταρία για να τροφοδοτήσετε τη συσκευή.

    Μια ενσωματωμένη μπαταρία ήταν πολύ βαριά, επομένως η Apple έχει σχεδιάσει μια μπαταρία που φοριέται στα γόνατα που θα τροφοδοτεί τα ακουστικά για περίπου δύο ώρες πριν χρειαστεί να επαναφορτιστεί. Η Apple λέγεται ότι στόχευε να δημιουργήσει ένα άνετο, ελαφρύ σχέδιο με ένα κομψό, κυρτό γείσο με διχτυωτό πίσω μέρος και ρυθμιζόμενη ταινία.

    Ορισμένοι υπάλληλοι της Apple φέρεται να ανησυχούν για το προϊόν και έχουν αμφισβητήσει εάν η συσκευή είναι μια “λύση στην αναζήτηση ενός προβλήματος” που δεν “οδηγείται από την ίδια σαφήνεια” με άλλα προϊόντα της Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.