21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Έκτακτο: Μετά από 14 χρόνια αποκαλύφτηκε ο ιδρυτής του Bitcoin και φέρνει τεράστια αναταραχή στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αλλά και στην Apple!!

    Παρότι έχουν περάσει περίπου 14 χρόνια από την ημέρα που το πρώτο Bitcoin διοχετεύτηκε στο Διαδίκτυο, υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά ως προς τη λειτουργία του, το σκοπό του, τoν ενδεχόμενο κίνδυνο που προκαλεί στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πέραν αυτών, όμως, υπάρχουν παραδόξως πολλά ερωτηματικά και σχετικά με τον εμπνευστή του, για τον οποίο είναι μόνον ελάχιστα στοιχεία γνωστά, συμπεριλαμβανομένου του ονόματός του.

    Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το πρώτο και πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, του οποίου η αξία άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 60.000 δολαρίων, είναι γνωστός με το όνομα Satoshi Nakamoto, που κατά πάσα πιθανότητα είναι ψευδώνυμο. Στο πέρασμα των χρόνων πολλοί ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι κρύβονται πίσω από αυτό ψευδώνυμο, παρουσιάζοντας πλαστές ή ανεπαρκείς αποδείξεις. Μάλιστα, στην περίπτωση του Dorian Nakamoto, ενός άνδρα από την Καλιφόρνια που επέμενε ότι εφηύρε το Bitcoin, ο αληθινός Nakamoto έστελνε παράλληλα μηνύματα από τον υπολογιστή του ότι ο Τύπος ασχολείται με λάθος άτομο.

    Τώρα νέα έγγραφα αποκαλύπτουν εν έτη 2023 ποιος ήταν ο δημιουργούς και οι κλυδωνισμοί στην αγορά είναι πολλοί!! Ναι σωστά μαντέψατε!

    Ας δούμε και το εξής:

    • Αν αναζητήσετε ιδιοφυείς ειδικούς στην επιστήμη των υπολογιστών, εφευρέτες και βιομηχανικούς σχεδιαστές που έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια, θα λάβετε μια πολύ σύντομη λίστα και στην κορυφή βρίσκεται ο Steve Jobs.
    • Ορισμένες εικασίες σχετικά με την αληθινή ταυτότητα του Nakamoto έχουν επισημάνει ορισμένους ειδικούς στην κρυπτογραφία και την επιστήμη των υπολογιστών από μη Ιάπωνες, που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
    • Το να εφεύρεις κάτι πολύ μεγάλο όπως το κρυπτονομίσματα ή το Bitcoin, χρειάζεται τεράστια χρηματοδότηση. Ποιος θα έτρεχε αυτό κάτι τέτοιο με ευκολία χωρίς να έχει από πίσω του μια άλλη τεράστια βάση δεδομένων και λειτουργικό σύστημα όπως ο Steve Jobs;
    • Τον Οκτώβριο του 2008, ο Nakamoto δημοσίευσε μια εργασία που περιγράφει το ψηφιακό νόμισμα bitcoin. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2009, ο Nakamoto κυκλοφόρησε το πρώτο λογισμικό bitcoin που ξεκίνησε το δίκτυο και συνέχισε να συνεργάζεται με άλλους προγραμματιστές για το λογισμικό bitcoin μέχρι τα μέσα του 2010. Τι έγινε μετά; Σταμάτησε την ενασχόλησή του με το έργο, μέχρι λίγο πριν την απουσία του. Λίγους μήνες πριν πεθάνει ο Steve Jobs τον Οκτώβριο του 2011.

    Ένα επιπλέον λοιπόν έγγραφο από την πρώτη βάση του Bitcoin φαίνεται πως έχει προέλθει από τον Steve Jobs το 2008 και όλοι πλέον πιστεύουν πως ο Steve είχε ένα τελευταίο next big thing νας μας παρουσιάσει έστω έτσι και μετά το θάνατο του.

    Το έγγραφο δημοσιοποιήθηκε σήμερα και όπως καταλαβαίνετε όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Apple για περισσότερους από έναν λόγους;

    • Ποια άλλα υψηλόβαθμα στελέχη το γνώριζαν;
    • Είχε ανάμιξη ο Tim Cook;
    • Είναι αυτός ο λόγος που η Apple κρατάει τόσα χρόνια ουδέτερη στάση στα κρυπτονομίσματα;

    H Apple ακόμη δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση και αναμένουμε εντός της ημέρας να απαντήσει επίσημα κάτι!!!

    ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ!!! ΚΑΙ…..

    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.