20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το Spotify έχει νέα εμφάνιση — και μάλλον θα στρέψει πολλούς στην Apple Music υπηρεσία

    Η υπηρεσία ροής μουσικής Spotify πρόκειται να δώσει στην εφαρμογή της έναν ριζικό νέο επανασχεδιασμό. Και αν, όπως εγώ, χρησιμοποιείτε το Spotify μόνο και μόνο για να φτάσετε στα τραγούδια σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τότε με απλά λόγια η νέα διεπαφή της εταιρείας δεν είναι για εσάς.

    Ο επανασχεδιασμός της εφαρμογής Spotify δίνει πλέον μεγάλο βάρος στα βίντεο και τις εικόνες και υποτίθεται ότι έχει σχεδιαστεί για να σας διευκολύνει να βρείτε όχι μόνο νέα πράγματα (και μορφές) για ακρόαση αλλά και νέα πράγματα για παρακολούθηση.

    Εάν έχετε χρησιμοποιήσει TikTok ή Instagram, θα σας φανεί οικείο. Αντί η αρχική οθόνη σας να σας δείχνει μια συμπυκνωμένη προβολή των πιο πρόσφατων ή των πιο παιγμένων άλμπουμ και τραγουδιών σας, μαζί με προτάσεις playlist και καλλιτέχνες που σας αρέσουν, τώρα λαμβάνετε μια κατακόρυφη κύλιση με κάρτες που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, δείχνοντας σε επιμελημένο περιεχόμενο άλλα στοιχεία όπως podcast και βίντεο.

    Δεν είναι ότι η (συνήθως εξαιρετική) μηχανή συστάσεων του Spotify θα σταματήσει να σας προσφέρει πράγματα για να τα ακούσετε. Αντίθετα, όταν λαμβάνετε δεκάδες προτάσεις στην οθόνη με μια ματιά για να διαλέξετε, τώρα θα λαμβάνετε μόνο μία μεγάλη κάρτα τη φορά με πολλά δεδομένα σε αυτή. Εάν η νέα αρχική οθόνη έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τις μετρήσεις αφοσίωσης των χρηστών, όπως ο ενεργός χρόνος σε αυτήν την αρχική οθόνη, είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει, έστω και τεχνητά — τώρα θα χρειαστεί πολύς περισσότερος χρόνος για να βρείτε τη μουσική που πραγματικά θέλετε να ακούσετε όπως όλα δείχνουν.

    Όχι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται να δυσκολεύει ενεργά την εύρεση μουσικής. Αντίθετα, τα podcast και οι εκπομπές βίντεο προωθούνται περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των δικών του πρωτοτύπων εκπομπών — και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είναι πολύ πιο εύκολο για το Spotify να δημιουργεί έσοδα από το δικό του περιεχόμενο από αυτό των συγκροτημάτων και των μουσικών που έχουν δημιουργήσει τη ραχοκοκαλιά της πλατφόρμα τα τελευταία 15 χρόνια. Επένδυσε πολλά στην κατοχή αποκλειστικού περιεχομένου που δεν πήγε όπως το ήθελε και έτσι θα είναι πρόθυμη να αναπληρώσει το κόστος λανθασμένων κινήσεων εδώ. Για μουσικούς που έχουν ήδη ιστορικά δυσκολευτεί να βγάλουν καλά χρήματα από το Spotify, δεν θα εκπλαγώ αν αυτός ο επανασχεδιασμός κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

    Υπάρχουν μερικά φωτεινά σημεία στη νέα εμφάνιση. Οι προεπισκοπήσεις ήχου για κομμάτια είναι πιο εύκολα προσβάσιμες, κάτι που είναι καλό για την ανακάλυψη μουσικής. Και ο in-beta AI DJ, με τη συνθετική φωνή και το εξατομικευμένο ραδιόφωνό του είναι μια μοναδική ιδέα, αν τελικά είναι απλώς περισσότερο παράθυρο για τις λίστες αναπαραγωγής του Spotify.

    Ποια είναι λοιπόν η εναλλακτική; Για έναν χρήστη iPhone όπως εγώ, η προφανής απάντηση είναι η Apple Music.

    Παραμένει και διατηρεί μια σχετικά καθαρή διεπαφή, αφιερωμένη στη μουσική και βασικά σε ελάχιστα άλλα, σε τιμή ανταγωνιστική με το Spotify — αναμφισβήτητα πιο ανταγωνιστική αν παραλάβετε ένα από τα πακέτα συνδρομής Apple One που προσφέρει το Apple Arcade, το Apple TV Plus και άλλα Συνδρομητικές υπηρεσίες Apple με μειωμένη χρέωση. Και η Apple Music έχει κάποια πρόσθετα που το ίδιο το Spotify δεν μπορεί να ταιριάξει αυτή τη στιγμή, όπως υποστήριξη ήχου χωρίς απώλειες για πιο λεπτομερή αναπαραγωγή υψηλής ανάλυσης και υποστήριξη χωρικού ήχου — ουσιαστικά ήχο surround για τις μελωδίες σας μέσω ακουστικών όπως το AirPods Max ή τα ασύρματα ακουστικά της Apple, τα AirPods Pro 2.

    Η Apple μπορεί να διατηρήσει την Apple Music υπηρεσία καθαρή, καθώς διαθέτει ήδη έναν κατάλογο υπηρεσιών και προϊόντων, απευθείας μέσω του App Store και του υλικού της. Μπορεί να εξαπλώσει την ανάπτυξη σε πολλές πλατφόρμες και να εμπιστευτεί ότι είναι ανεξάρτητα κερδοφόρα. Έτσι, έχει τα δικά του ανεξάρτητα Podcast, τη δική του εφαρμογή Βιβλία και φημολογείται ότι σύντομα θα έχει ακόμη και τη δική του εφαρμογή κλασικής μουσικής.

    Είμαι χρήστης του Spotify από τις πρώτες ημέρες beta του. Παρουσίασε κάτι πραγματικά επαναστατικό όταν έκανε (σχεδόν) όλη τη μουσική του κόσμου άμεσα προσβάσιμη με το πάτημα ενός κουμπιού. Για έναν λάτρη της μουσικής σαν εμένα, η πρώτη φορά που το είδα ήταν τόσο κοντά σε μια μαγική εμπειρία όσο νομίζω ότι είχα ποτέ με την τεχνολογία. Αλλά μετά από χρόνια που είμαι πιστός συνδρομητής και του Spotify, ίσως ήρθε η ώρα να πάρω τα αυτιά μου μακριά από εδώ μιας και η Apple Music φαίνεται να έχει όλες τις σωστές νότες για μένα αυτή την περίοδο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.