23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το Apple Watch βρίσκει αόρατη καρδιακή πάθηση για έναν 36χρονο συγγραφέα: «Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που περίμενα ποτέ να χρησιμοποιήσω»

    Μια νέα αναφορά από το BBC υπογραμμίζει αυτό που είναι μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα Apple Watch ενός ατόμου που τον ειδοποιεί για μια δυνητικά θανατηφόρα καρδιακή πάθηση. Ο Adam Croft, ένας 36χρονος από το Bedfordshire, αφηγήθηκε την εμπειρία: «Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που περίμενα ποτέ να χρησιμοποιήσω».

    Στη συνέντευξη, ο Croft εξήγησε ότι πήγε για ύπνο ένα βράδυ μετά από ζάλη και άλλα συμπτώματα:

    Ο ΚρCroft είπε ότι είχε σηκωθεί από τον καναπέ ένα βράδυ και «ένιωθε λίγο ζαλισμένος», αλλά όταν έφτασε στην κουζίνα για να πάρει λίγο νερό, «ένιωσε αμέσως τον κόσμο να σβήνει». «Κατάφερα να κατέβω στο πάτωμα και κατέληξα σε μια λίμνη κρύου ιδρώτα», είπε. «Όντας άντρας δεν το σκέφτηκα πολύ και σηκώθηκα στο κρεβάτι».

    Το επόμενο πρωί, ωστόσο, ο Croft ξύπνησε για να βρει ειδοποιήσεις στο Apple Watch του που τον προειδοποιούσαν ότι η συσκευή είχε ανιχνεύσει κολπική μαρμαρυγή. Στη συνέχεια κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες του ζήτησαν «να πάει στο νοσοκομείο εντός της ώρας».

    Στο νοσοκομείο του Bedford, πρόσθετες εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο Croft έπασχε από κολπική μαρμαρυγή. Χωρίς την ειδοποίηση από το Apple Watch του, ο Croft είπε ότι πιθανότατα δεν θα είχε πάει στο νοσοκομείο.

    Ο συγγραφέας είπε ότι στο παρελθόν είχε «μικρά φτερουγίσματα» της καρδιάς του, τα οποία δεν είχε πιάσει το ρολόι του, αλλά αυτά δεν είχαν συμβεί για μήνες. Επίσης, «δεν είχε ποτέ πόνο ή συμπτώματα που πίστευα ότι ήταν σοβαρά».

    Πρόσθεσε ότι δεν θα είχε καλέσει την υπηρεσία NHS 111, όπου οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν συμβουλές σχετικά με τα συμπτώματα και τη θεραπεία, εάν το ρολόι δεν τον είχε ειδοποιήσει.

    «Δεν είχα κανένα λόγο», είπε. «Απλώς ένιωσα λίγο ξεροκέφαλος… Ένιωθα κάπως αδιάθετος, οπότε σκέφτηκα ότι μπορεί να έχω κάποια ίωση».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.