Friday, May 17, 2024

Το Safari πρόκειται να χάσει τη θέση του ως το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον κόσμο

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari της Apple δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλές όσο το Google Chrome, το οποίο κυριαρχεί στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς, αλλά έχει εδραιωθεί ως το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, νέα δεδομένα δείχνουν ότι το Safari πρόκειται να χάσει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη από τους ανταγωνιστές του.

Όπως φαίνεται από το StatCounter (μέσω του TechRadar), το Safari παραμένει το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον κόσμο από τον Ιανουάριο του 2022, αλλά δύο από τους ανταγωνιστές του είναι κοντά στην ανάληψη της δεύτερης θέσης αυτή τη φορά.

Ενώ το Safari χρησιμοποιείται από το 9,84% των χρηστών, ο Microsoft Edge βρίσκεται ακριβώς πίσω με μερίδιο αγοράς 9,54%. Ο Firefox, ο οποίος είχε μερίδιο μόλις 8,1% τον Ιανουάριο του 2021, έχει κερδίσει νέους χρήστες τους τελευταίους μήνες και τώρα κατέχει το 9,18% του μεριδίου αγοράς επιτραπέζιων υπολογιστών. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Google Chrome εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με το 65,38% του μεριδίου.

Συγκριτικά, το 10,38% των χρηστών επιτραπέζιων υπολογιστών σερφάρουν στο διαδίκτυο με το Safari τον Ιανουάριο του 2021, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Apple έχει χάσει έδαφος σε άλλες εναλλακτικές λύσεις. Εάν το Safari συνεχίσει να χάνει χρήστες, πιθανότατα θα πέσει στην τρίτη ή τέταρτη θέση της κατάταξης τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.