17.1 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το NSO Pegasus spyware χρησιμοποιήθηκε από τουλάχιστον 4 χώρες στην Ευρώπη

    Το NSO Pegasus spyware έχει χρησιμοποιηθεί από τουλάχιστον πέντε χώρες της ΕΕ, παραδέχεται η εταιρεία. Η παραδοχή έγινε στο πλαίσιο έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αντίκτυπο του Pegasus, με μια ενδιάμεση έκθεση να δημοσιεύεται τώρα.

    Είναι πιθανό ότι ο πραγματικός αριθμός είναι υψηλότερος, με την εταιρεία να υπόσχεται να παράσχει έναν «πιο συγκεκριμένο αριθμό»…

    Ο Όμιλος NSO κατασκευάζει λογισμικό υποκλοπής spyware που ονομάζεται Pegasus, το οποίο πωλείται σε κυβερνητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Η εταιρεία αγοράζει τα λεγόμενα τρωτά σημεία ασφαλείας zero-day (αυτά που είναι άγνωστα στην Apple) από χάκερ και το λογισμικό της είναι ικανό να δημιουργήσει εκμεταλλεύσεις μηδενικού κλικ – όπου δεν απαιτείται αλληλεπίδραση χρήστη από τον στόχο.

    Πιο συγκεκριμένα απλά η λήψη ενός συγκεκριμένου iMessage – χωρίς ο παραλήπτης να το ανοίξει ή να κάνει κάποια ενέργεια μπορεί να κάνει ένα iPhone ευάλωτο στην αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

    Η ισραηλινή εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού NSO Group δήλωσε την Τρίτη στους Ευρωπαίους νομοθέτες ότι τουλάχιστον πέντε χώρες της ΕΕ έχουν χρησιμοποιήσει το λογισμικό της και ότι η εταιρεία έχει καταγγείλει τουλάχιστον μία σύμβαση με χώρα μέλος της ΕΕ μετά από κατάχρηση του λογισμικού παρακολούθησης Pegasus.

    Μιλώντας στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξετάζει τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ευρώπη, ο γενικός σύμβουλος της NSO Group, Chaim Gelfand, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε “κάνει λάθη”, αλλά ότι είχε επίσης χάσει ένα τεράστιο ποσό εσόδων, ακυρώνοντας συμβόλαια από τότε που η κακή χρήση είχε έρθει στο φως […]

    Τουλάχιστον πέντε χώρες της ΕΕ έχουν χρησιμοποιήσει το εργαλείο της NSO, δήλωσε ο Gelfand, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει στους ευρωβουλευτές με έναν “πιο συγκεκριμένο αριθμό”.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.