19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Tim Cook μόλις έδωσε τη μεγαλύτερη υπόδειξη μέχρι τώρα για το Apple VR

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μόλις έδωσε τον μεγαλύτερο υπαινιγμό του ότι η Apple σχεδιάζει να εισέλθει στον χώρο AR και VR, λέγοντάς μας να “μείνουμε συντονισμένοι” για το τι έχει να προσφέρει η Apple στον χώρο.

    Σε μια συνέντευξη στην China Daily USA που εντόπισε ο @cesarberardini στο Twitter, ο Tim Cook ρωτήθηκε από τον Ma Si της China Daily για τις σκέψεις του σχετικά με τον ενθουσιασμό που τρέφουν οι Κινέζοι καταναλωτές για προϊόντα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά και τη δυσαρέσκειά τους με τα τρέχοντα προϊόντα στην αγορά. Ο Cook ρωτήθηκε ποιοι πιστεύει ότι ήταν οι βασικοί παράγοντες που καθόριζαν εάν ένα προϊόν AR ή VR θα πετύχαινε στην αγορά προϊόντων.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple δήλωσε «απίστευτα ενθουσιασμένος με το AR» και είπε ότι κρίσιμης σημασίας για οποιαδήποτε τεχνολογία είναι να «βάζει την ανθρωπότητα στο επίκεντρό της», αναφέροντας τις 14.000 εφαρμογές ARKit στο App Store ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο βρίσκεται ήδη το AR σε χρήση σε συσκευές της Apple.

    Ο Cook είπε ότι πιστεύει ότι βρισκόμαστε ακόμα στα «πρώιμα βήματα για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία», αλλά ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος με τις ευκαιρίες στον χώρο.

    Μετά είπε «μείνετε συντονισμένοι και θα δείτε τι έχουμε να προσφέρουμε».

    Δεν είναι μυστικό ότι το Apple VR βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό και πολλές διαρροές και φήμες δείχνουν ότι η Apple σχεδιάζει να αποκαλύψει κάποιο είδος headset μικτής πραγματικότητας στο εγγύς μέλλον. Ο αναλυτής και εμπειρογνώμονας Ming-Chi Kuo λέει ότι η Apple θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο των headsets τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Οι φήμες και τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν επεξεργαστή της Apple, οθόνες υψηλής πιστότητας, παρακολούθηση ματιών, πολλαπλές κάμερες αλλά και ένα βαρύ τίμημα κοστολόγησης που τουλάχιστον μία αναφορά εκτιμά ότι πλησιάζει τα $3.000.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.