21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το iPhone 13 συνεχίζει να κυριαρχεί ως το “smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως” σε νεότερη έκθεση

    Η Apple συνεχίζει να ηγείται της “παγκόσμιας λίστας των smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις”, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Counterpoint Research. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Απρίλιο, η Apple κατέλαβε τις τέσσερις πρώτες θέσεις και πέντε από τις 10 πρώτες θέσεις. Συνολικά, τα “10 κορυφαία μοντέλα κατέλαβαν το 21% της συνολικής αγοράς smartphone”.

    Το iPhone 13 παραμένει το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 5,5% των συνολικών πωλήσεων smartphone για τον μήνα Απρίλιο. Το πιο ακριβό μοντέλο iPhone στην αγορά, το iPhone 13 Pro Max, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 3,4% των συνολικών πωλήσεων.

    Το iPhone 13 Pro και το iPhone 12 συμπλήρωσαν την πρώτη τετράδα θέσεων της Apple με 1,8% και 1,6% των πωλήσεων, αντίστοιχα. Η Samsung κλείδωσε την πέμπτη και την έκτη θέση, ενώ το iPhone SE (2022) εξασφάλισε την έβδομη θέση.

    Η Counterpoint εξηγεί:

    Ο κατάλογος των best-sellers του μήνα είδε αύξηση του αριθμού των smartphones με δυνατότητα 5G, ανεβαίνοντας σε νέο υψηλό επίπεδο επτά μοντέλων και από τέσσερα τον ίδιο μήνα πέρυσι. Τα smartphones 5G στη λίστα αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων smartphones 5G. Η δυνατότητα 5G έχει γίνει μια τυπική προσφορά στις ναυαρχίδες και η παρουσία της αυξάνεται και στις χαμηλότερες κατηγορίες τιμών

    Ειδικά για το iPhone, η Counterpoint είχε μερικές συγκεκριμένες λεπτομέρειες να μοιραστεί:

    • Οι πωλήσεις του iPhone 12 προήλθαν από την αύξηση των πωλήσεων στην Ιαπωνία και την Ινδία.
    • Το iPhone SE 2022 σημείωσε τριψήφια αύξηση από μήνα σε μήνα, και πάλι με οδηγό την Ιαπωνία, όπου κατέλαβε το 18% των πωλήσεων smartphone για το μήνα.
    • Το βασικό μοντέλο iPhone 13 “διατήρησε προβάδισμα κάθε μήνα από την κυκλοφορία του”, σε αντίθεση με το περσινό iPhone 12.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.