17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το NASA Perseverance Rover χρησιμοποιεί το ίδιο PowerPC Chipset που βρισκόταν σε έναν 1998 G3 iMac

    Το Perseverance rover της NASA που πρόσφατα έγραψε ιστορία για την προσγείωση του στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη έχει τον ίδιο επεξεργαστή που είχε χρησιμοποιηθεί σε ένα iMac πριν 23 χρόνια.

    Όπως αναφέρει το NewScientist (via Gizmodo), το rover στο εσωτερικό του έχει έναν PowerPC 750 επεξεργαστή – το ίδιο chip που υπήρχε στα G3 iMac πίσω το 1998.

    Ο επεξεργαστής είναι ο ίδιος πάρα αυτά υπάρχουν διαφορές της έκδοσης που είχε έρθει στα iMac με αυτής που βρίσκεται στο όχημα που βρέθηκε στην επιφάνεια του Άρη. Έτσι ο επεξεργαστής του Perseverance οχήματος μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μεταξύ -55 και 125 βαθμών κελσίου ενώ το κόστος του είναι τα $200,000.

    Ο PowerPC 750 επεξεργαστής όταν κυκλοφόρησε ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του με 6 εκατομμύρια πυκνωτές (σε σύγκριση σήμερα έχουμε 16 δις πυκνωτές σε ένα μόνο chip), ένα πυρήνα, 233ΜHz και μια 32 bit αρχιτεκτονική.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.