Saturday, June 1, 2024

Το MicroLED Apple Watch Ultra φαίνεται να είναι προγραμματισμένο για το 2025

Το πρώτο microLED Apple Watch της Apple θα κυκλοφορήσει το 2025, δήλωσε ξανά σήμερα ο αναλυτής οθόνης Ross Young. Ο Young πρότεινε προηγουμένως το χρονοδιάγραμμα του 2025 τον Ιανουάριο, αλλά ισχυρίζεται ότι νέες πληροφορίες από τον προμηθευτή της Apple Osram επιβεβαιώνουν το χρονοδιάγραμμα.

Η Osram στην κλήση κερδών του 4ου τριμήνου 2022 είπε ότι σχεδιάζει να αρχίσει να αναφέρει έσοδα από την τεχνολογία microLED της το 2025, με τη Young να αναφέρει ότι αυτές οι πληροφορίες αφορούν ένα μελλοντικό Apple Watch με microLED. Ολόκληρη η δήλωση της Osram:

Επιτρέψτε μου τώρα να παρέχω πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης και εκβιομηχάνισής μας για την κορυφαία τεχνολογία microLED μικρού μεγέθους δομής. Με βάση τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες πληροφορίες και την αξιολόγησή τους, μπορούμε να προσθέσουμε ότι επί του παρόντος αναμένουμε να αρχίσουμε να αναφέρουμε σχετικά έσοδα από την τεχνολογία microLED μας το 2025.

Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω και να τονίσω ότι η δέσμευση των πελατών σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ βαθιά, σημαντική και ενεργή. Τα σχόλια της αγοράς που λάβαμε επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα ότι κατέχουμε μια στρατηγική ηγετική θέση στην τεχνολογία microLED μικρού μεγέθους δομής και ότι είμαστε ο πρωτοπόρος για την εκβιομηχάνιση μεγάλου όγκου αυτής της τεχνολογίας επόμενης γενιάς.

Πολλές πηγές έχουν επιβεβαιώσει ότι η Apple εργάζεται σε ένα microLED Apple Watch, όπως ο αναλυτής Jeff Pu, αλλά άλλες φήμες αναφέρουν ότι θα κυκλοφορήσει το 2024. Ο Young δεν πιστεύει ότι θα δούμε τη νέα τεχνολογία οθόνης σε ένα Apple Watch μέχρι την άνοιξη του 2025.

Ο Young δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το μέγεθος της οθόνης, αλλά προηγούμενες πληροφορίες δείχνουν ότι θα έχει διαγώνιο 2,1 ίντσες, κάτι που θα την καθιστούσε κατάλληλη για το μεγαλύτερο Apple Watch Ultra. Το τρέχον Apple Watch Ultra διαθέτει οθόνη 1,92 ιντσών, μεγαλύτερη από την οθόνη 1,77 ιντσών της Σειράς 8. Το microLED εξακολουθεί να είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία που οι κατασκευαστές οθονών προσπαθούν να τελειοποιήσουν, επομένως είναι λογικό να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο high-end Apple Watch.

Η τεχνολογία microLED χρησιμοποιεί μικροσκοπικά LED που σχηματίζουν pixel, προσφέροντας πιο ακριβή χρώμα, υψηλή αναλογία αντίθεσης για βελτιωμένο HDR και θέαση σε συνθήκες μη βέλτιστου φωτισμού, υποστήριξη για προβολή σε ευρύτερες γωνίες, μικρότερη πιθανότητα καύσης οθόνης με την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με τεχνολογίες όπως OLED, γρήγορη χρόνους απόκρισης και χαμηλή καθυστέρηση για υποστήριξη υψηλότερων fps και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για βελτιωμένη απόδοση.

Η Apple βρίσκεται ακόμη νωρίς στην ανάπτυξη ενός microLED Apple Watch, και έτσι τα χρονοδιαγράμματα ενδέχεται να αλλάξουν κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Ο Young συχνά παρέχει ακριβείς πληροφορίες χάρη στις διασυνδέσεις του στη βιομηχανία οθονών, αλλά μερικές φορές ο χρόνος του αποδεικνύεται ότι είναι εκτός καθώς τα σχέδια της Apple εξελίσσονται.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.