Friday, May 17, 2024

Η Google προσθέτει το ‘Bard’ Chatbot στην Αναζήτηση Google, ενώ η Microsoft κάνει το ντεμπούτο της τεχνολογίας ChatGPT για το Bing

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του chatbot ChatGPT του OpenAI ενέπνευσε τη Microsoft και την Google να προσθέσουν λειτουργικότητα τεχνητής νοημοσύνης συνομιλίας στα προϊόντα αναζήτησής τους, με τις δύο εταιρείες να κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη αυτή την εβδομάδα.

Η Google παρουσίασε χθες το Bard, ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης για chatbot που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό. Με την υποστήριξη του μοντέλου γλώσσας της Google για εφαρμογές διαλόγου (LaMDA), το Bard είναι μια πειραματική υπηρεσία συνομιλίας AI για την Αναζήτηση Google που πρόκειται να γίνει διαθέσιμη στο κοινό τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Google, το Bard έχει σχεδιαστεί για να «συνδυάζει το εύρος της γνώσης του κόσμου με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων», παρέχοντας απαντήσεις υψηλής ποιότητας, κάτι που ακριβώς κάνει το ChatGPT.

Το Bard θα κυκλοφορήσει με μια ελαφριά έκδοση του LaMDA AI, το οποίο η Google λέει ότι θα κλιμακωθεί καλά καθώς δεν απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Η αρχική κυκλοφορία του Bard θα είναι δοκιμαστική, με την Google να είναι έτοιμη να κάνει ενημερώσεις και βελτιώσεις με την πάροδο του χρόνου και θα κυκλοφορήσει στην Αναζήτηση Google στο εγγύς μέλλον.

Μετά την ανακοίνωση του Bard της Google, η Microsoft πραγματοποίησε σήμερα μια εκδήλωση όπου ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προσθέσει εργαλεία συνομιλίας AI τόσο στη μηχανή αναζήτησης Bing όσο και στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Η Microsoft συνεργάστηκε με το OpenAI στο ChatGPT και μια αναβαθμισμένη έκδοση της τεχνολογίας AI που τροφοδοτεί το ChatGPT είναι ενσωματωμένη στο Bing και στο Edge.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει θεμελιωδώς κάθε κατηγορία λογισμικού, ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη κατηγορία όλων – την αναζήτηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella.

Το Bing επιτρέπει σύνθετες αναζητήσεις που μπορούν να βοηθήσουν με πράγματα όπως ο προγραμματισμός ενός δρομολογίου ταξιδιού ή η έρευνα για αγορά τηλεόρασης. Η Microsoft λέει ότι οι χρήστες μπορούν να βελτιώσουν τις αναζητήσεις τους ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες, σαφήνεια και ιδέες. Το Bing είναι επίσης σε θέση να εκτελεί δημιουργικές εργασίες, όπως να γράψει ένα email, να δημιουργήσει ένα κουίζ για μια βραδιά trivia, να προετοιμαστεί για μια συνέντευξη για δουλειά και πολλά άλλα.

Το νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge είναι επίσης διαθέσιμο με πρόσθετες δυνατότητες AI. Το Edge μπορεί να κάνει πράγματα όπως να συνοψίζει αναφορές και να παρέχει βασικές πληροφορίες, να δημιουργεί συγκρίσεις μεταξύ εταιρειών και προϊόντων και να συνθέτει περιεχόμενο όταν παρέχεται μια προτροπή. Μπορεί να λάβει υπόψη τον τόνο, τη μορφή και το μήκος με οδηγίες.

Η Microsoft λέει ότι το νέο μοντέλο OpenAI που χρησιμοποιεί είναι πιο ισχυρό από το ChatGPT και έχει προσαρμοστεί για αναζήτηση. Το μοντέλο AI είναι «γρηγορότερο, πιο ακριβές και πιο ικανό».

Η ενημερωμένη μηχανή αναζήτησης Bing με ενσωμάτωση ChatGPT είναι διαθέσιμη από σήμερα, αν και σε περιορισμένη χωρητικότητα προεπισκόπησης. Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν δείγματα ερωτημάτων στον ιστότοπο του Bing και να εγγραφούν στη λίστα αναμονής. Η Microsoft σχεδιάζει να κλιμακώσει την προεπισκόπηση σε εκατομμύρια ανθρώπους τις επόμενες εβδομάδες και μια εμπειρία κινητού θα είναι σε προεπισκόπηση σύντομα.

Με την Google και τη Microsoft να κυκλοφορούν προϊόντα συνομιλίας AI, είναι πιθανό η Apple να σχεδιάζει να εισαγάγει παρόμοιες δυνατότητες στο πρόγραμμα περιήγησης Safari στο μέλλον. Προς το παρόν, η λειτουργία chatbot AI θα είναι σύντομα διαθέσιμη μέσω των μηχανών αναζήτησης Bing και Google που θα είναι προσβάσιμη μέσω του προγράμματος περιήγησης Safari.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.