20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το MagSafe Battery Pack δείχνει πως το iPhone 12 όντως έχει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

    Η Apple χθες παρουσίασε το νέο MagSafe Battery Pack που ουσιαστικά είναι το επίσημο power bank της εταιρείας για την iPhone 12 σειρά. Το εν λόγω αξεσουάρ φαίνεται να επιβεβαιώνει την φήμη που είχαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό που ήθελε την iPhone 12 σειρά να μπορεί να έχει χαρακτηριστικά αντίστροφης ασύρματης φόρτισης.

    Πώς λειτουργεί

    Σύμφωνα και με την ονομασία του το MagSafe Battery Pack είναι βασισμένο στην νέα MagSafe τεχνολογία της Apple που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι με την iPhone 12 σειρά. Συνδυάζει μια σειρά από μαγνήτες με NFC τεχνολογία έτσι ώστε να εφάπτεται άριστα στο πίσω μέρος της συσκευής και να προσφέρει φόρτιση σε αυτή.

    Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να προσαρτήσει το MagSafe Battery Pack στο πίσω μέρος του iPhone για να το χρησιμοποιήσει ως μια έξτρα πηγή ενέργειας.

    Στο συνοδευτικό κείμενο της Apple για αυτό το αξεσουάρ η εταιρεία αναφέρει πως το MagSafe Battery Pack μπορεί να φορτίσει μέσω μιας Lightning συνδεσμολογίας. Η φόρτιση του μπορεί να γίνει είτε αυτό είναι συνδεμένο πάνω στο iPhone είτε όχι.

    “Αν τόσο το iPhone όσο και το MagSafe Battery Pack χρειάζονται φόρτιση μπορείτε να τα φορτίσετε την ίδια στιγμή. Τοποθετήστε το battery pack στο iPhone σας και εν συνεχεία συνδέστε το με τον φορτιστή.”

    Το άρθρο αναφέρει όμως και έναν άλλο τρόπο φόρτισης του MagSafe Battery Pack και αυτό είναι μέσω αντίστροφης ασύρματης φόρτισης.

    Αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

    Η Apple δεν αναφέρει ξεκάθαρα πως υπάρχει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση πίσω από το MagSafe Battery Pack και το iPhone 12 αλλά το αφήνει να εννοηθεί ξεκάθαρα μιας και αναφέρει πως μπορεί ο χρήστης να συνδέσει το ίδιο του το iPhone με ένα Lightning καλώδιο και εκείνο να φορτίσει την εξωτερική μπαταρία μέσω της MagSafe τεχνολογίας.

    Να θυμίσουμε πως πίσω το 2019 φήμες ήθελαν την iPhone 11 σειρά να φέρνει αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν τα AirPods ή Apple Watch τους μέσω του iPhone. Η Apple δεν ανακοίνωσε ποτέ τελικά ένα τέτοιο χαρακτηριστικό αλλά το iFixit είχε βρει ένα κύκλωμα στην πλακέτα της συσκευής που μπορεί να είχε σχέση με αυτό το χαρακτηριστικό.

    Στην iPhone 12 σειρά τώρα στις FCC καταγραφές των συσκευών είχαμε την αποκάλυψη πως η σειράς αυτή όντως υποστηρίζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση αλλά εκ νέου η Apple δεν ανέφερε ποτέ κάτι επίσημα για αυτό.

    Φαίνεται λοιπόν πως η Apple τελικά αποφάσισε να ενεργοποιήσει την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στην iPhone 12 σειρά με το νέο MagSafe Battery Pack. Αυτό φυσικά γεννάει πολλά ερωτήματα. Γιατί αυτό το χαρακτηριστικό δεν είχε ανακοινωθεί πιο πριν; Θα κρατήσει η Apple αυτή την τεχνολογία διαθέσιμη μόνο για τα δικά της αξεσουάρ;

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.