22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών γίνονται ενός έτους: Πότε να περιμένετε μια αναβάθμιση τους

    Ενώ είδαμε την παρουσίαση νέων μοντέλων iPad και Apple TV χθες, δεν έχουμε ακόμη λάβει καμία από τις ανακοινώσεις Mac που αναμένουμε να δούμε πριν από το τέλος του έτους. Συμπτωματικά, τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών ανακοινώθηκαν ακριβώς πριν από ένα χρόνο σήμερα, με μια εντελώς νέα σχεδίαση, τα τσιπ M1 Pro και M1 Max, ολοκαίνουργιες οθόνες, MagSafe 3 και πολλά άλλα.

    Τα επανασχεδιασμένα μοντέλα MacBook Pro αντιπροσώπευαν τον πρώτο σημαντικό επανασχεδιασμό του high-end φορητού υπολογιστή Mac εδώ και χρόνια και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη συνεχιζόμενη μετάβαση της Apple στο δικό της πυρίτιο – επεξεργαστή για τη σειρά Mac. Ένα χρόνο από την παρουσίασή του, ορισμένοι πελάτες μπορεί να αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει για το MacBook Pro, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

    Το MacBook Pro έλαβε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό πέρυσι, πέραν του νέου μεγέθους 14 ιντσών που συμπληρώνει το χαμηλότερο μοντέλο 13 ιντσών που παρέμεινε στη σειρά χωρίς επανασχεδιασμό. Δεδομένης της νέας σχεδίασης για τα μεγαλύτερα μοντέλα, η Apple είναι πιθανό να τηρήσει τον τρέχοντα παράγοντα μορφής για αρκετά χρόνια, επομένως τυχόν ενημερώσεις μέχρι τότε θα είναι γενικά μικρές αναβαθμίσεις προδιαγραφών με βελτιώσεις στην απόδοση.

    Τα επερχόμενα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών αναμένεται να τροφοδοτούνται από τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα τσιπ M2 Pro και ‌M2‌ Max, τα οποία βασίζονται στο τσιπ M2 που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο. Το τσιπ M2‌ Max αναμένεται να διαθέτει CPU 12 πυρήνων και GPU 38 πυρήνων, μαζί με μνήμη έως 64 GB, ενώ το ‌M2‌ Pro θα είναι ελαφρώς λιγότερο ισχυρό. Ο σχεδιασμός, η οθόνη και άλλα χαρακτηριστικά αναμένεται να είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα με τα τρέχοντα μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι η μόνη σημαντική αλλαγή αναμένεται να είναι τα τσιπ ‌M2‌ Pro και ‌M2‌ Max.

    Αν ψάχνετε για ένα νέο MacBook Pro 14 ιντσών ή 16 ιντσών, ίσως θέλετε να περιμένετε μερικές ακόμη εβδομάδες. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα MacBook Pro, πιθανώς μαζί με ένα νέο ‌M2‌ Mac mini, τον Νοέμβριο. Γράφοντας στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο για το Power On, ο Gurman σημείωσε ότι η Apple προγραμματίζει συχνά τις νέες εκδόσεις Mac για τον Νοέμβριο, προκειμένου να κυκλοφορήσουν με διαφορά από άλλες ανακοινώσεις της εταιρείας και ότι νέοι Mac δεν αναμένονταν μαζί με τις χθεσινές ανακοινώσεις για το iPad και την Apple TV κάτι το οποίο όπως είδαμε επαληθεύτηκε.

    Ενώ αρχικά αναμενόταν ότι η Apple θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση τον Οκτώβριο για να επιδείξει το νέο υλικό iPad και Mac, είναι πλέον σαφές ότι δεν θα υπάρξει τέτοια εκδήλωση δεδομένου ότι πολλές από τις εισαγωγές έχουν ήδη γίνει μέσω δελτίου τύπου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.