23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το iPhone 16 Pro του επόμενου έτους εξακολουθεί να είναι σε καλό δρόμο για να διαθέτει αναγνωριστικό προσώπου κάτω από την οθόνη, ακολουθούμενο από κάμερα Selfie κάτω από την οθόνη το 2026

    Η Apple εξακολουθεί να είναι σε καλό δρόμο για να μεταβεί στην τεχνολογία Face ID κάτω από την οθόνη το επόμενο έτος, η οποία θα παρέχει πιο εύχρηστη περιοχή οθόνης στα μοντέλα iPhone 16 Pro, ισχυρίζεται μια νέα έκθεση από την Κορέα.

    Η Apple πρόκειται να μεταβεί στο Face ID κάτω από την οθόνη στα μοντέλα iPhone 16 Pro το 2024, ακολουθούμενο από το Face ID κάτω από την οθόνη και μια μπροστινή κάμερα κάτω από την οθόνη στα μοντέλα iPhone 18 Pro το 2026, σύμφωνα με τον αξιοσέβαστο σύμβουλο της βιομηχανίας οθονών Ross Young.

    Σύμφωνα με αυτόν τον οδικό χάρτη, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του The Elec, η Apple δεν θα πρέπει να έχει μεγάλες δυσκολίες στην εξασφάλιση της απαραίτητης τεχνολογίας ώστε το εξωτερικό φως να μπορεί να διεισδύσει στην οθόνη και να εισέλθει στο σύστημα κάμερας TrueDepth που καθιστά δυνατό το Face ID.

    Από την άποψη της οθόνης, το Underpanel Face ID έχει την ίδια αρχή με την κάμερα κάτω από τον πίνακα (UPC) που εφαρμόζει η Samsung Display στα πτυσσόμενα τηλέφωνα της σειράς Galaxy Z Fold της Samsung Electronics. Το UPC τοποθετεί επίσης μια μονάδα μπροστινής κάμερας κάτω από την οθόνη, έτσι ώστε η οπή του φακού της κάμερας να μην είναι ορατή όταν η λειτουργία της κάμερας δεν χρησιμοποιείται. Επί του παρόντος, οι προδιαγραφές της μονάδας κάμερας έχουν φτάσει στο επίπεδο των 4 εκατομμυρίων pixel για την εφαρμογή του UPC. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χώρος UPC πρέπει να διαιρεθεί έτσι ώστε κάποιοι να υποστηρίζουν τη λειτουργία της οθόνης προβολής και οι άλλοι να υποστηρίζουν τη λειτουργία της κάμερας που δέχεται εξωτερικό φως. Πρόσφατα, οι προδιαγραφές της μπροστινής κάμερας των premium smartphone ξεπερνούν κατά πολύ τα 10 εκατομμύρια pixel.

    «Εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση», προσθέτει η έκθεση, «η Apple μπορεί να εφαρμόσει το Underpanel Face ID‌ στη σειρά [μη Pro] ‌iPhone το 2025 και να εφαρμόσει UPC στη σειρά [Pro] ‌iPhone‌ το 2026».

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι προβλέψεις του ιστότοπου στην κορεάτικη γλώσσα συνάδουν με έναν οδικό χάρτη που καθορίστηκε από τον Young τον Μάιο του 2022. Ο Young περιέγραψε έναν κύκλο όπου η Apple θα εναλλάσσεται μεταξύ των μοντέλων Pro και των μη Pro κάθε χρόνο όταν εισάγει αναθεωρημένες περικοπές οθόνης ή νέα τεχνολογία κάτω από την οθόνη.

    Τα μοντέλα Pro θα είναι τα πρώτα που θα παρουσιάσουν νέες καινοτομίες στην οθόνη, όπως είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι με το Dynamic Island αποκλειστικά για τα iPhone 14 Pro‌ και iPhone 14 Pro‌ Max, ενώ τα iPhone 14 και ‌iPhone 14‌ Plus έμειναν με την ίδια «εγκοπή» όπως το iPhone 13. Φέτος, το Dynamic Island αναμένεται να έρθει σε όλα τα μοντέλα iPhone 15.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.