21.1 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Το Dynamic Island του iPhone 15 δημιουργεί δυσκολίες παραγωγής για έναν προμηθευτή Apple

    Η Apple αναμένεται να επεκτείνει το Dynamic Island και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 15 που κυκλοφόρησαν φέτος, αλλά η ενσωματωμένη λειτουργία δυσκολεύει έναν από τους Κινέζους προμηθευτές της Apple να παράγει τις συσκευές μαζικά, υποστηρίζει μια νέα έκθεση.

    Σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα The Elec, η κινεζική BOE αντιμετωπίζει προβλήματα με διαρροή φωτός γύρω από το τμήμα της οθόνης OLED όπου το χάπι και τα ανοίγματα οπών εξασφαλίζουν τον απαραίτητο χώρο για την κάμερα TrueDepth και το Face ID.

    Τα προβλήματα λέγεται ότι περιορίζονται σε ένα χαμηλού επιπέδου μοντέλο iPhone 15 6,1 ιντσών που η BOE έχει εμπλακεί στην κατασκευή. Η αναφορά υποδηλώνει ότι η Samsung και η LG Display – που πρόκειται να παράγουν μαζικά το μοντέλο «Pro» 6,1 ιντσών και τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα «Plus» και «Pro Max» 6,7 ιντσών – δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα.

    Η Apple προφανώς ζήτησε από τους προμηθευτές iPhone 15 να χρησιμοποιήσουν κάτι που ονομάζεται Edge Light Blocking (ELB), μια συσκευή για την πρόληψη της διαρροής φωτός γύρω από τον φακό της κάμερας, μεταξύ άλλων προηγμένων τεχνολογιών διαδικασίας. Ωστόσο, για οποιονδήποτε λόγο, αυτή η λύση δεν ήταν επιτυχής για την BOE. Πράγματι, η BOE “φαίνεται ότι απέτυχε να ανταποκριθεί στα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται από την Apple”, αναφέρεται στην έκθεση.

    Ως αποτέλεσμα του ζητήματος της διαρροής φωτός, η έκθεση ισχυρίζεται ότι θα είναι δύσκολο για την BOE να συμμετάσχει στη μαζική παραγωγή πάνελ OLED για την πρώτη αποστολή της σειράς iPhone 15 που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο περίπου.

    Αντίθετα, η έκθεση προβλέπει ότι τα πάνελ OLED που παράγονται από την BOE θα χρησιμοποιούνται αρχικά για επισκευές και refurbished συσκευές, αντί για νέα προϊόντα. Το αν η LG ή η Samsung θα δεχτούν τις παραγγελίες OLED που θα χάσει η BOE πιθανότατα θα υπαγορευτεί από την παραγωγική ικανότητα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.