18.2 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Το iPhone 15 Pro Max αναμένεται να διαθέτει οπτικό ζουμ 5-6x

    Ενώ το iPhone έχει επί του παρόντος μέγιστο οπτικό ζουμ 3x, οι φήμες δείχνουν ότι αυτό θα αλλάξει φέτος. Το iPhone 15 Pro Max επόμενης γενιάς αναμένεται ευρέως να διαθέτει έναν λεγόμενο «φακό περισκοπίου» που θα επιτρέπει έως και διπλάσιο οπτικό ζουμ.

    Τον Ιούλιο του 2022, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι ένας φακός περισκοπίου θα είναι αποκλειστικός στο high-end iPhone 15 Pro Max και θα ενεργοποιεί το οπτικό ζουμ 5-6x. Η τεχνολογία Periscope θα ενσωματωθεί στον τηλεφακό και θα επιτρέπει έως και 6x ζουμ κατά τη λήψη φωτογραφιών με την πίσω κάμερα, χωρίς θολότητα ή μείωση της ποιότητας της εικόνας.

    Με έναν φακό περισκοπίου, το φως που απορροφάται από τον αισθητήρα εικόνας κάμπτεται ή “διπλώνεται”, επιτρέποντας μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των στοιχείων της κάμερας στο συμπαγές σχέδιο ενός smartphone. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει αυξημένο οπτικό ζουμ και χρησιμοποιείται ήδη από ορισμένες μάρκες Android όπως η Samsung, η Google και η Huawei, με τηλέφωνα όπως το Pixel 7 Pro και το Galaxy S23 Ultra να προσφέρουν οπτικό ζουμ μεταξύ 5x και 10x.

    Το οπτικό ζουμ 5-6x θα ήταν μια σημαντική αναβάθμιση της κάμερας για το iPhone. Μετά το iPhone 15 Pro Max, ο Kuo είπε ότι ο φακός περισκοπίου θα παραμείνει περιορισμένος στο iPhone 16 Pro Max το επόμενο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη μόνο στο πιο ακριβό μοντέλο iPhone για τουλάχιστον τις επόμενες δύο γενιές συσκευών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.