17.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το iPhone 15 Pro φημολογείται ότι έχει αυτά τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά καθώς η Apple ωθεί τους πελάτες προς μοντέλα ανώτερης ποιότητας

    Ενώ απέχουμε ακόμη περίπου 10 μήνες από την παρουσίαση της σειράς iPhone 15 από την Apple, οι φήμες ήδη υποδηλώνουν ότι τα μοντέλα Pro υψηλότερης ποιότητας θα έχουν ακόμη περισσότερες αποκλειστικές λειτουργίες από ό,τι συνήθως σε σύγκριση με τα τυπικά μοντέλα του επόμενου έτους.

    Τον Σεπτέμβριο, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε ότι οι ισχυρές πωλήσεις μοντέλων iPhone 14 Pro πιθανότατα θα ενθάρρυναν την Apple να αυξήσει τη διαφοροποίηση μεταξύ του iPhone 15 Pro και του iPhone 15 Pro Max και των τυπικών iPhone 15 και iPhone 15 Plus.

    Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον πέντε χαρακτηριστικά που φημολογούνται ότι είναι αποκλειστικά για μοντέλα iPhone 15 Pro:

    • Τσιπ A17: Τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα είναι εξοπλισμένα με ένα τσιπ A17 Bionic που θα κατασκευάζεται με βάση τη διαδικασία 3 nm δεύτερης γενιάς της TSMC, παρέχοντας βελτιώσεις απόδοσης και απόδοσης, σύμφωνα με την ιαπωνική δημοσίευση Nikkei Asia. Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι το 2023 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία μόνο τα Pro μοντέλα της νέας σειράς iPhone διαθέτουν το τελευταίο τσιπ της Apple.
    • Ταχύτερη θύρα USB-C: Τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα διαθέτουν θύρα USB-C με υποστήριξη τουλάχιστον USB 3.2 ή Thunderbolt 3, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα οι συσκευές να έχουν σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων με καλώδιο σε σύγκριση με τα υπάρχοντα iPhone με Lightning. Ο Kuo είπε ότι η θύρα USB-C στα τυπικά μοντέλα iPhone 15 θα παραμείνει περιορισμένη σε ταχύτητες USB 2.0 όπως το Lightning.
    • Αυξημένη μνήμη RAM: Τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα είναι εξοπλισμένα με αυξημένη μνήμη RAM 8 GB, σύμφωνα με την ταϊβανέζικη ερευνητική εταιρεία TrendForce, ενώ τα τυπικά μοντέλα πιθανότατα θα συνεχίσουν να έχουν 6 GB μνήμης RAM όπως και σήμερα. Η πρόσθετη μνήμη RAM μπορεί να επιτρέψει σε εφαρμογές όπως το Safari να διατηρούν περισσότερο περιεχόμενο ενεργό στο παρασκήνιο, εμποδίζοντας την εκ νέου φόρτωση περιεχομένου όταν ανοίγει ξανά.
    • Κουμπιά στερεάς κατάστασης: Τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα διαθέτουν κουμπιά έντασης ήχου και λειτουργίας στερεάς κατάστασης, σύμφωνα με τον Kuo. Ο αναλυτής είπε ότι οι συσκευές θα είναι εξοπλισμένες με δύο επιπλέον Taptic Engines που παρέχουν απτική ανάδραση για να προσομοιώνουν την αίσθηση του πατήματος των κουμπιών, χωρίς να κινούνται φυσικά, παρόμοια με το κουμπί Home στο πιο πρόσφατο iPhone SE ή το trackpad στα νεότερα MacBook.
    • Αυξημένο οπτικό ζουμ για το iPhone 15 Pro Max: Το iPhone 15 Pro Max θα διαθέτει τηλεφακό περισκοπίου, σύμφωνα με τον Kuo. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να έχει τουλάχιστον 10x οπτικό ζουμ, σε σύγκριση με 3x στα μοντέλα iPhone 14 Pro.

    Λόγω της αυξημένης διαφοροποίησης, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι το iPhone 15 Pro Max θα μετονομαστεί ενδεχομένως σε iPhone 15 Ultra.

    Η ώθηση των πελατών προς τα μοντέλα Pro θα βοηθούσε την Apple να αυξήσει τη μέση τιμή πώλησης του iPhone. Η τάση ξεκίνησε ήδη φέτος, όταν μόνο τα μοντέλα iPhone 14 Pro έλαβαν το τελευταίο τσιπ A16 Bionic της Apple, με τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Plus να εξακολουθούν να είναι εξοπλισμένα με το περσινό τσιπ A15 Bionic.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.