14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο επανασχεδιασμός του iPhone 15 στην κορυφή στις λίστες επιθυμιών των χρηστών, αλλά ο «Mini» σχεδιασμός εξακολουθεί να έχει τους θαυμαστές του

    Οι χρήστες εξακολουθούν να θέλουν ένα iPhone με «μίνι» παράγοντα μορφής, αλλά ο πλήρης επανασχεδιασμός είναι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό από τη σειρά iPhone 15, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη SellCell.

    Η SellCell ζήτησε από περισσότερους από 2.500 χρήστες iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες μια σειρά ερωτήσεων. Η πιο δημοφιλής συσκευή της Apple για αγορά κατά την περίοδο των διακοπών φέτος είναι το iPhone, με το 37,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων στην έρευνα να σχεδιάζει να αγοράσει ένα για τα Χριστούγεννα. Τα AirPods καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 18,7 τοις εκατό των ερωτηθέντων και ακολουθεί το Apple Watch με 16,3 τοις εκατό. Το HomePod mini είναι η λιγότερο δημοφιλής συσκευή Apple για αγορά για τα Χριστούγεννα, με μόλις 2,9 τοις εκατό των ερωτηθέντων να σχεδιάζει να αγοράσει ένα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 40,6 τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν σχεδίαζε να αγοράσει κάποια νέα Apple συσκευή τα Χριστούγεννα.

    Όταν ρωτήθηκαν αν είχαν σχέδια για αναβάθμιση σε μοντέλο iPhone 14, το 13,6 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το είχαν ήδη κάνει – αλλά ένα επιπλέον 29,7 τοις εκατό εξακολουθεί να έχει σχέδια να το κάνει στο άμεσο μέλλον. Από το 56,7 τοις εκατό που δεν έχει σχέδια για αναβάθμιση, το 45,3 τοις εκατό δήλωσε ότι σκοπεύει να κρατήσει την τρέχουσα συσκευή του για περισσότερο χρόνο και το 5,1 τοις εκατό είπε ότι περιμένουν την κυκλοφορία της σειράς ‌iPhone 15 το επόμενο έτος. Το 2,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων φαίνεται ότι περιμένει την κυκλοφορία του iPhone SE τέταρτης γενιάς. Το 59,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων που σκοπεύουν να αγοράσουν ένα μοντέλο iPhone 14 λένε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να περιμένουν πέντε εβδομάδες για να αποκτήσουν μια νέα συσκευή.

    Όταν ρωτήθηκαν συγκεκριμένα αν τους άρεσε το iPhone 14 Plus, το 20,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπε ότι είχαν ήδη ένα ή σχεδίαζαν να αγοράσουν ένα σύντομα. Το 22,5 τοις εκατό είπε ότι είναι πολύ ακριβό, το 12,1 τοις εκατό είπε ότι είναι πολύ μεγάλο, το 7,8 τοις εκατό είπε ότι είχε έναν κακό συνδυασμό χαρακτηριστικών σε σύγκριση με το iPhone 14 Pro, το 6,6 τοις εκατό είπε ότι η τιμή είναι πολύ κοντά σε αυτήν του iPhone 14 Pro‌ , και το 6,6 τοις εκατό είπε ότι θα προτιμούσε μια μικρότερη συσκευή τύπου «​iPhone‏ mini».

    Όσον αφορά τα μοντέλα iPhone 15, η αισθητική ήταν στην πρώτη γραμμή των απαντήσεων της έρευνας όταν ρωτήθηκαν τι θέλουν περισσότερο από τη νέα σειρά iPhone της επόμενης χρονιάς. Το 35,2 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιο πρόθυμο να δει μια αναθεώρηση του σχεδιασμού για τη συσκευή, ενώ το 30,3 τοις εκατό οι περισσότεροι θέλουν να δουν νέες επιλογές χρωμάτων.

    Το 28,8 τοις εκατό θέλει να δει την επιστροφή αξεσουάρ όπως τα EarPods και ένα τροφοδοτικό, το 23,9 τοις εκατό θέλει το iPhone 15 να έχει κάμερα ζουμ με περισκόπιο, το 23,6 τοις εκατό θέλει να δει την επιστροφή του Touch ID, το 20,3 τοις εκατό θέλει το iPhone να αλλάξει σε USB- C και το 11,7% θέλει το Dynamic Island να επεκταθεί σε ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων iPhone 15. Το 8,5 τοις εκατό θέλει να δει τον «μίνι» παράγοντα μορφής να επιστρέφει στη σειρά iPhone 15, κάτι που είναι λογικό δεδομένου ότι το 6,6 τοις εκατό των ατόμων που δεν θα αγοράσουν το iPhone 14 Plus αρνούνται επειδή προτιμούν μικρότερες συσκευές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.