23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Το iPhone 15 Pro θα μπορούσε να διαθέτει ένα Solid-State ενοποιημένο κουμπί για σίγαση και αυξομείωση ήχου αντί για διακόπτη

    Πολλαπλές φήμες έχουν δείξει ότι μια σειρά από σχεδιαστικές αλλαγές έρχονται στο iPhone 15 Pro και στο iPhone 15 Pro‌‌ Max, αλλά μια που μέχρι στιγμής έχει περάσει στο ραντάρ είναι η πιθανότητα τα χειριστήρια έντασης στο πλάι της συσκευής να είναι ενιαία άρα να υπάρχει ένα ενοποιημένο κουμπί χρήσης.

    Όπως σημειώνεται από το YouTuber ZoneOfTech στο Twitter, η Apple χρησιμοποιεί συνήθως δύο καρφίτσες για να προσαρτήσει κάθε κουμπί στο πλαίσιο, αλλά στις πιο πρόσφατες απεικονίσεις που βασίζονται σε διαρροή σχεδίων του iPhone 15 Pro‌ CAD, εμφανίζονται μόνο δύο καρφίτσες σε μία εσοχή όπου συνήθως βρίσκονται τα κουμπιά έντασης . Αντίθετα, οι απεικονίσεις που βασίζονται σε CAD του κανονικού iPhone 15 δείχνουν δύο ξεχωριστές υποδοχές με τέσσερις ακίδες συνολικά.

    Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της δικής τους ιδέας για το iPhone 15 Pro με βάση τα CAD που διέρρευσαν, ο ZoneOfTech είναι «100% βέβαιος» ότι το iPhone 15 Pro θα διαθέτει ένα μακρύ ενοποιημένο κουμπί έντασης ήχου και όχι δύο ξεχωριστά. Επιπλέον, ο ZoneOfTech είναι εξίσου βέβαιος ότι “ο διακόπτης σίγασης θα μεταβεί επίσης σε ένα μοναδικό πάτημα του κουμπιού, αντί στον διακόπτη πάνω και κάτω που έχουμε τώρα.”

    Φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple υιοθετεί κουμπιά στερεάς κατάστασης με απτική ανάδραση για τα χειριστήρια τροφοδοσίας και έντασης ήχου στα επερχόμενα μοντέλα iPhone 15 Pro, και αρχίζει να φαίνεται ότι ένα ενιαίο κουμπί έντασης ήχου στερεάς κατάστασης θα ανιχνεύει το άγγιγμα στο επάνω μέρος (“επάνω” ) και κάτω (“κάτω”) και ένα κουμπί απτικής σίγασης θα αντικαταστήσει τον κλασικό διακόπτη.

    Δεν είναι σαφές πώς θα λειτουργούν τα νέα απτικά κουμπιά στις θήκες, ειδικά εάν απαιτούν άμεση επαφή με το άγγιγμα. Ομοίως, θα χρειαστεί να υπάρχουν λύσεις για την ανάκτηση της συσκευής σε περιπτώσεις που το iPhone μπορεί να μην λειτουργεί όπως αναμένεται. Το θετικό είναι ότι η τεχνολογία κουμπιών στερεάς κατάστασης μπορεί να βελτιώσει την προστασία από τη σκόνη και το νερό, καθώς δεν χρειάζεται φυσικούς μηχανικούς, αλλά απαιτεί επιπλέον υλικό στο εσωτερικό του iPhone.

    Η Apple φημολογείται ότι θα προσθέσει δύο επιπλέον Taptic Engines στα μοντέλα iPhone 15 Pro για να τροφοδοτήσουν τα κουμπιά στερεάς κατάστασης. (Τα τρέχοντα μοντέλα iPhone διαθέτουν ένα μόνο Taptic Engine για απτική ανάδραση.) Τα κανονικά μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να διατηρούν μηχανικά κουμπιά.

    Το 9to5Mac αναφέρει μια πηγή που επιβεβαίωσε ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα έχουν ενοποιημένο διακόπτη έντασης ήχου και κουμπί σίγασης αντί για διακόπτη σίγασης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.