19.9 C
Athens
Wednesday, April 17, 2024
More

    Το iPhone 14 Pro αντιμετώπισε «πρωτοφανή» καθυστερήσεις που οδήγησαν στην αφαίρεση του νέου επεξεργαστή γραφικών

    Η Apple σχεδίασε μια σημαντική ενημέρωση για τις δυνατότητες γραφικών του iPhone 14 Pro, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει τα σχέδια για τη νέα GPU αργά στην ανάπτυξη αφού ανακαλύφθηκαν «πρωτοφανή» λάθη, σύμφωνα με το The Information.

    Σε μια αναφορά, η The Information ισχυρίστηκε ότι οι μηχανικοί της Apple ήταν «πολύ φιλόδοξοι» στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στον επεξεργαστή γραφικών που σχεδιάστηκε για το iPhone 14 Pro‌, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών όπως η ανίχνευση ακτίνων – μια τεχνική φωτισμού για την επίτευξη ενός περαιτέρω επιπέδου ρεαλισμού στα παιχνίδια. Αυτό σήμαινε ότι το πρωτότυπο του iPhone 14 Pro βρέθηκε να αντλεί πολύ περισσότερη ισχύ από το αναμενόμενο, επηρεάζοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη θερμική διαχείριση της συσκευής.

    Σύμφωνα με αρκετά άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν γνώση από πρώτο χέρι για το περιστατικό μιλώντας στο The Information, η Apple ανακάλυψε το ελάττωμα στη GPU του iPhone 14 Pro στα τέλη του κύκλου ανάπτυξης της συσκευής, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να περιστραφεί βιαστικά για να επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην GPU από το τσιπ A15 Bionic από τη σειρά iPhone 13 του προηγούμενου έτους.

    Το περιστατικό φέρεται να είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία του σχεδιασμού τσιπ της Apple και είναι υπεύθυνο για το γιατί το iPhone 14 Pro παρουσιάζει μικρές μόνο βελτιώσεις στην απόδοση γραφικών σε σύγκριση με τα άλματα που έγιναν από τις προηγούμενες γενιές iPhone. Το σφάλμα είχε ως αποτέλεσμα η Apple να αναδιαρθρώσει την ομάδα επεξεργαστών γραφικών της και να απομακρύνει ορισμένους διαχειριστές από το έργο, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης βασικών προσώπων που προφανώς συνέβαλαν στην ανάδειξη της Apple ως ηγέτη στο σχεδιασμό τσιπ.

    Η έκθεση συνεχίζει αποκαλύπτοντας πώς η ομάδα σχεδιασμού chip της Apple αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την απώλεια ταλέντων τα τελευταία χρόνια, με την εταιρεία να έχει χάσει δεκάδες βασικούς ανθρώπους σε διάφορες εταιρείες σχεδιασμού πυριτίου από το 2019, καθώς και διαπροσωπικές διαμάχες και αγωγές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.