14.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το iOS 17 θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος: Δείτε τι να περιμένετε

    Ενώ απομένουν ακόμη περίπου πέντε μήνες έως ότου η Apple παρουσιάσει το iOS 17, είμαστε ήδη σε θέση να συγκεντρώσουμε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού με βάση τις προηγούμενες ανακοινώσεις της Apple και τις αναφερόμενες πληροφορίες.

    Εναλλακτικά App Stores

    Τον περασμένο μήνα, ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι η Apple προετοιμάζεται να επιτρέψει “εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών” στο iPhone προκειμένου να συμμορφωθεί με τον νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές αγορές. Οι αλλαγές, οι οποίες σύμφωνα με την έκθεση σχεδιάζονται αρχικά μόνο για την Ευρώπη, θα επιτρέψουν στους χρήστες iPhone να εγκαθιστούν εφαρμογές εκτός του App Store της Apple.

    Ο Gurman είπε ότι η Apple στοχεύει οι αλλαγές να είναι έτοιμες ως μέρος μιας “ενημέρωσης στο iOS 17”, που σημαίνει ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σε μια ενημέρωση όπως το iOS 17.1 ή νεότερη έκδοση. Ο νόμος θα γίνει πλήρως εκτελεστός τον Μάρτιο του 2024.

    CarPlay επόμενης γενιάς

    Στο WWDC 2022, η Apple έκανε προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς του CarPlay, το οποίο θα διαθέτει υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες, widget και ενσωμάτωση με λειτουργίες οχήματος όπως ο πίνακας οργάνων, τα κλιματιστικά και το ραδιόφωνο FM.

    Η Apple είπε ότι τα πρώτα οχήματα με υποστήριξη για την εμπειρία CarPlay επόμενης γενιάς θα ανακοινωθούν στα τέλη του 2023 και είναι πιθανό το συνδεδεμένο iPhone να απαιτεί iOS 17 ή νεότερη έκδοση. Η Apple είπε ότι οι δεσμευμένες αυτοκινητοβιομηχανίες περιλαμβάνουν τις Acura, Audi, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo και άλλες.

    Υποστήριξη του νέου headset της Apple

    Η Apple αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει το πολυαναμενόμενο headset AR/VR φέτος και το iOS 17 πιθανότατα θα περιλαμβάνει υποστήριξη για τη συσκευή πριν κυκλοφορήσει. Η Apple θα μπορούσε επίσης να ανακοινώσει άλλα εργαλεία λογισμικού που εστιάζονται στους προγραμματιστές για τα headsets αυτά στο WWDC.

    Αναμένονται λιγότερες αλλαγές

    Το iOS 17 μπορεί να έχει «λιγότερες σημαντικές αλλαγές από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί» λόγω της εστίασης της Apple στο λειτουργικό σύστημα «xrOS» για τα headset AR/VR, σύμφωνα με τον Gurman. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το iOS 17 να εστιάζει περισσότερο σε διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις σταθερότητας, αλλά είναι ακόμα νωρίς, επομένως δεν έχουμε ακούσει πολλά για τις ακριβείς λειτουργίες ακόμα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.