14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το iOS 16.2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου με αρκετές νέες δυνατότητες

    Το iOS 16.2, η επόμενη σημαντική ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα iOS 16, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου μαζί με το iPadOS 16.2, δήλωσε σήμερα ο αξιόπιστος δημοσιογράφος του Bloomberg Mark Gurman στο ενημερωτικό δελτίο του Power on που περιγράφει τις προσδοκίες για το υπόλοιπο του 2022.

    Η πρώτη beta του iOS 16.2 και του iPadOS 16.2 κυκλοφόρησε για προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές beta την περασμένη εβδομάδα, επομένως είναι ακόμη νωρίς για να περιγράψουμε όλες τις νέες δυνατότητες και αλλαγές του. Παρόλα αυτά, έχουμε ήδη αρκετές νέες δυνατότητες, αλλαγές και βελτιώσεις για τις οποίες ανακεφαλαιώνουμε παρακάτω.

    Freeform Εφαρμογή

    Η Apple έκανε το ντεμπούτο μιας νέα εφαρμογής με την ονομασία Freeform για πολλαπλές πλατφόρμες σε iOS 16.2, iPadOS 16.2 και macOS Ventura 13.1. Σχεδιασμένη για συνεργασία, το Freeform μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σημειώσεις, σκίτσο, σχέδιο, αποθήκευση συνδέσμων και πολλά άλλα.

    Πολλά άτομα μπορούν να εργαστούν στο ίδιο έγγραφο Freeform, με ενημερώσεις συγχρονισμένες για όλους τους συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο. Η Apple λέει ότι το Freeform μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκιαγράφηση έργων, σχεδιασμό πινάκων διάθεσης και ιδεών, με την εφαρμογή να λειτουργεί ως δημιουργικός χώρος.

    Υποστήριξη εξωτερικής οθόνης με το Stage Manager

    Με το iPadOS 16.2, το Stage Manager σε iPad M1 και M2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά με εξωτερικές οθόνες. Αυτή είναι η λειτουργικότητα που αφαίρεσε η Apple στην πρώτη έκδοση του iPadOS 16 για να επεκτείνει το Stage Manager στα μοντέλα A12X και A12Z iPad Pro.

    Με υποστήριξη εξωτερικής οθόνης, το Stage Manager υποστηρίζει έως και οκτώ εφαρμογές για πολλαπλές εργασίες, αντί για τέσσερις. Αυτή η λειτουργία περιορίζεται σε iPad M1 και M2.

    Νέα Αρχιτεκτονική στην εφαρμογή Home 

    Σε συνδυασμό με το λογισμικό HomePod 16.2, το iOS 16.2, το iPadOS 16.2 και το macOS Ventura‌ 13.1 προσθέτουν υποστήριξη για μια ενημερωμένη αρχιτεκτονική εφαρμογής Home που έρχεται μετά την προσθήκη του προτύπου Matter smart home.

    Η Apple λέει ότι η νέα αρχιτεκτονική εφαρμογών Home θα φέρει ταχύτερη, πιο αξιόπιστη απόδοση σε σπίτια με πολλά έξυπνα αξεσουάρ, αλλά απαιτεί από κάθε συσκευή που έχει πρόσβαση στο σπίτι να διαθέτει iOS 16.2, iPadOS 16.2, ‌macOS Ventura‌ 13.1, tvOS 16.2 και watchOS 9.2 beta, μαζί με το λογισμικό HomePod 16.2 beta.

    Διευρυμένη υποστήριξη ProMotion 120 Hz

    Στις συσκευές που υποστηρίζουν το ProMotion, η Apple λέει ότι οι αλλαγές της κινούμενης διάταξης του SwiftUI θα υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, λειτουργικότητα που προηγουμένως έλειπε.

    Ακούσιες κλήσεις SOS

    Η Apple φαίνεται να συλλέγει δεδομένα για τυχαίες κλήσεις SOS.

    Software Updates

    Η Apple έκανε μια μικρή προσαρμογή στην ενότητα Ενημερώσεις λογισμικού της εφαρμογής Ρυθμίσεις, η οποία είναι διαθέσιμη στην ενότητα Γενικά. Το κείμενο της έκδοσης λογισμικού που έχει εγκατασταθεί είναι πλέον πιο έντονο, καθιστώντας το πιο εμφανές.

    Lock Screen Sleep Widget

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.