16 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Το iOS 16 διαθέτει νέο κρυφό σύστημα για τον περιορισμό συγκεκριμένων λειτουργιών με βάση την τοποθεσία του χρήστη

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone ή iPad σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά ορισμένες λειτουργίες iOS είναι διαθέσιμες μόνο σε συγκεκριμένα μέρη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι περιορισμοί σχετίζονται με τοπικούς κανονισμούς (όπως το FaceTime που δεν είναι διαθέσιμο στα ΗΑΕ). Το 9to5Mac έμαθε τώρα ότι η Apple δοκιμάζει ένα νέο, πιο σύγχρονο σύστημα κρυμμένο στο iOS 16 για να περιορίζει τις λειτουργίες με βάση την τοποθεσία του χρήστη.

    Επί του παρόντος, η Apple χρησιμοποιεί τεχνικές κωδικοποίησης για να περιορίσει τις λειτουργίες του iOS σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι περιορισμοί συνδέονται απλώς με την περιοχή μιας συσκευής, είτε από τις ρυθμίσεις λογισμικού είτε από την προέλευση αυτού του υλικού. Ωστόσο, η εταιρεία εργάζεται σε έναν νέο, πιο έξυπνο τρόπο για τον ακριβή προσδιορισμό της τοποθεσίας του χρήστη.

    Με βάση τα ευρήματά, το νέο σύστημα που ονομάζεται εσωτερικά “countryd” προστέθηκε σιωπηλά με το iOS 16.2, αλλά δεν χρησιμοποιείται ενεργά για τίποτα μέχρι στιγμής. Συνδυάζει πολλαπλά δεδομένα όπως την τρέχουσα τοποθεσία GPS, τον κωδικό χώρας από το δρομολογητή Wi-Fi και πληροφορίες που λαμβάνονται από την κάρτα SIM για να προσδιορίσει τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης.

    Με όλες αυτές τις πληροφορίες συνδυασμένες, θα είναι πιο δύσκολο για τους χρήστες να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς, αλλά ταυτόχρονα πιο εύκολο για τη συσκευή να τους αγνοήσει αυτόματα όταν ταξιδεύετε σε άλλη περιοχή. Ο κώδικας που βλέπει το 9to5Mac καθιστά σαφές ότι αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να θέτει περιορισμούς που καθορίζονται από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές.

    Αλλά γιατί ακριβώς η Apple αναπτύσσει αυτό το σύστημα; Λοιπόν, έχουμε μια ιδέα.

    Τον Δεκέμβριο, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple σχεδίαζε να επιτρέψει την παράπλευρη φόρτωση στο iOS για πρώτη φορά λόγω της πίεσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το sideloading είναι η διαδικασία εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων με εναλλακτικές μεθόδους διαφορετικές από τις επίσημες – σε αυτήν την περίπτωση, το App Store.

    Αλλά πιο πρόσφατα, ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι ενώ η Apple εξακολουθεί να έχει σχέδια να επιτρέψει την παράπλευρη φόρτωση με το iOS 17, η δυνατότητα δεν θα είναι διαθέσιμη πουθενά αλλού εκτός από την Ευρώπη. Με το νέο σύστημα «countryd», η Apple θα μπορεί εύκολα να προσδιορίσει εάν η συσκευή χρησιμοποιείται σε χώρα της ΕΕ για να επιτρέπεται η πλευρική φόρτωση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.