17.2 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Προσέξτε για ψεύτικες εφαρμογές ChatGPT και άλλες απάτες στο Mac App Store

    Υπήρχαν εδώ και καιρό παράπονα από προγραμματιστές και χρήστες του App Store σχετικά με εφαρμογές που προσφέρουν περιορισμένη λειτουργικότητα και χρεώνουν υψηλές τιμές σε μια προσπάθεια να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και η τελευταία τάση είναι η πληθώρα εφαρμογών ChatGPT που έχουν εισβάλει στο App Store.

    Ο ερευνητής του Privacy 1, Alex Kleber το Σαββατοκύριακο έκανε μια προσεκτική μελέτη στο Mac App Store αφού παρατήρησε έναν ανησυχητικό αριθμό εφαρμογών ChatGPT από τους ίδιους προγραμματιστές και μοιράστηκε τα ευρήματα του στο Medium. Όπως εξηγεί η Kleber, δεκάδες εφαρμογές OpenAI/ChatGPT έχουν εμφανιστεί στο Mac App Store‌, με «σκιώδεις» προγραμματιστές να «πλημμυρίζουν» το ‌Mac App Store‌ με εφαρμογές που είναι σχεδόν ίδιες για να μπερδεύουν τους καταναλωτές και να αποκλείουν άλλους προγραμματιστές.

    Η αναζήτηση για OpenAI ή ChatGPT στο Mac App Store‌ εμφανίζει μια μακρά λίστα εφαρμογών που προσφέρουν την ίδια λειτουργικότητα και, όπως ανακάλυψε ο Kleber, υπάρχουν ορισμένοι προγραμματιστές που παίζουν στο Mac App Store με λέξεις-κλειδιά, παραπλανητικές τακτικές μάρκετινγκ, ψεύτικες κριτικές, κλεμμένα λογότυπα OpenAI και πολλαπλάσια της ίδιας εφαρμογής.

    Δεν είναι ασυνήθιστο να συναντάτε πολλές εφαρμογές με πανομοιότυπα ή παρόμοια ονόματα και λογότυπα, αντίγραφα εικονιδίων και χρωμάτων OpenAI, που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν προηγμένα chatbots ή μοντέλα γλώσσας που υποστηρίζονται από AI. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι παρά φθηνές απομιμήσεις ή απάτες που δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους. Αυτές οι απάτες όχι μόνο εξαπατούν τους χρήστες αλλά και αμαυρώνουν τη φήμη των νόμιμων προγραμματιστών και εμποδίζουν την ανάπτυξη του οικοσυστήματος εφαρμογών στην πλατφόρμα MacOS.

    Δύο από τους προγραμματιστές εφαρμογών, η Pixelsbay και η ParallelWorld, για παράδειγμα, μοιράζονται την ίδια μητρική εταιρεία στο Πακιστάν και οι εφαρμογές έχουν 99 τοις εκατό του ίδιου κώδικα. Έχουν την ίδια διεπαφή και το ίδιο paywall και δεν υπάρχει τρόπος να βγείτε από το αναδυόμενο παράθυρο paywall, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες της εφαρμογής που δεν έχουν συνηθίσει να βγαίνουν από μια εφαρμογή και να την επανεκκινούν.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.