19 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου μπλοκάρει την εξαγορά της Microsoft για την Activision Blizzard αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Η ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει την αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft λόγω ανησυχιών ότι η συμφωνία θα ήταν αντιανταγωνιστική στην αγορά παιχνιδιών στο cloud.

    Σε ένα δελτίο τύπου που ανακοινώνει η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) είπε ότι απέτρεψε την προτεινόμενη αγορά της Activision από τη Microsoft λόγω ανησυχιών ότι η συμφωνία θα οδηγούσε σε «μειωμένη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια».

    Η CMA εξέτασε προσεκτικά εάν το όφελος από τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου της Activision στο Game Pass υπερτερούσε της βλάβης που θα προκαλούσε η συγχώνευση στον ανταγωνισμό στο cloud gaming στο Ηνωμένο Βασίλειο την συνολική ζημιά στον ανταγωνισμό (και, τελικά, στους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου) που προκύπτει από αυτή τη συγχώνευση, ιδιαίτερα δεδομένου του κινήτρου για τη Microsoft να αυξήσει το κόστος μιας συνδρομής Game Pass μετά τη συγχώνευση, ώστε να αντικατοπτρίζει την προσθήκη των πολύτιμων παιχνιδιών της Activision.

    Η Microsoft συνήψε συμφωνία 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την Activision Blizzard, έναν από τους πιο δημοφιλείς εκδότες βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, τον Ιανουάριο του 2022. Το στούντιο είναι ο κατασκευαστής παιχνιδιών επιτυχίας όπως Call of Duty, Candy Crush, World of Warcraft και περισσότερο.

    Εάν η αγορά για τη Microsoft είχε επιτραπεί να προχωρήσει, πολλά από τα παιχνίδια της Activision θα είχαν μεταφερθεί στο Xbox Game Pass, τη συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών της Microsoft.

    Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft εγκρίθηκε από ρυθμιστικές αρχές σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Χιλή, η Ιαπωνία, η Σαουδική Αραβία, η Σερβία και η Νότια Αφρική, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να χρειάζεται την έγκριση της CMA του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

    Η Επιτροπή της ΕΕ πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή της μέχρι τα τέλη Μαΐου. Η Microsoft έχει ήδη πει ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της CMA. Εάν αποτύχει, η Microsoft θα χρωστάει στην Activision 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τέλη διάλυσης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.