19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το headset AR/VR της Apple πλησιάζει στην ολοκλήρωση καθώς έγινε επίδειξη του λαμβάνει επίδειξη σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

    Η Apple την περασμένη εβδομάδα έδειξε το AR/VR headset της στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Apple, υποδεικνύοντας ότι η συσκευή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, αναφέρει το Bloomberg. Η Apple έχει επίσης επιταχύνει την ανάπτυξη του λογισμικού που τρέχει για αυτό, με το λογισμικό αυτό να αναμένεται να ονομάζεται “RealityOS” ή εν συντομία rOS.

    Οι εργασίες για μια τέτοια AR/VR συσκευή συνεχίζονται εδώ και χρόνια και το πρώτο προϊόν της Apple πιστεύεται ότι είναι ένα υβριδικό headset που έχει καμπύλο γείσο και μαλακό πλέγμα που εφαρμόζει στο πρόσωπο. Αναμένεται να έχει ένα λουρί που μοιάζει με Apple Watch για να το κρατά στη θέση του και η Apple στοχεύει να το κάνει πιο ελαφρύ και πιο άνετο από άλλα AR/VR headsets που κυκλοφορούν στην αγορά.

    Θα διαθέτει δύο οθόνες 4K micro-OLED, 15 module κάμερας, ισχυρούς επεξεργαστές ισοδύναμους με τα τσιπ της σειράς M, δυνατότητες παρακολούθησης ματιών, υποστήριξη χειρονομίας, χωρικό ήχο και άλλα χαρακτηριστικά. Όταν κυκλοφορήσει το headset αυτό αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 3.000 δολάρια.

    Η Apple φέρεται να εργάζεται για αυτή την κυκλοφορία από το 2019, αλλά υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις το 2020, το 2021 και τώρα, το 2022. Η Apple αντιμετώπιζε ζητήματα όπως η υπερθέρμανση και τα προβλήματα με την κάμερα και το λογισμικό, κάτι που προκάλεσε την καθυστέρηση στην επίσημη παρουσίαση του στο ευρύ κοινό.

    Το Bloomberg προτείνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε το δούμε για πρώτη φορά ήδη από το τέλος του έτους, αν και η κυκλοφορία του για καταναλωτές δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι το 2023.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.