17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το Dynamic Island είναι ωραίο, αλλά δεν θα πρέπει η Apple να το αφήσει να γίνει ακόμη ένα Touch Bar

    Όταν είδα για πρώτη φορά το iPhone 14 Pro τον Σεπτέμβριο του 2022, ενθουσιάστηκα πολύ με το Dynamic Island. Η συγχώνευση υλικού και λογισμικού για να δημιουργήσει κάτι μαγικό φέρνει την Apple στα καλύτερά της, και ανυπομονούσα να πάρω τη συσκευή στα χέρια μου.

    Όταν έφτασε η ημέρα κυκλοφορίας και τελικά έφτασα να ενεργοποιήσω το Deep Purple iPhone 14 Pro μου, ενθουσιάστηκα αμέσως από την εμφάνιση της νέας «εγκοπής». Δοκίμασα όλες τις συμβατές εφαρμογές πρώτου κατασκευαστή της Apple. Άκουγα Μουσική με την κυματομορφή στο Dynamic Island, για παράδειγμα, και ανυπομονούσα να δείξω αυτή την νέα υλοποίηση στους φίλους μου.

    Τώρα, έξι μήνες αργότερα, έχω μείνει να κοιτάζω το iPhone μου, αναρωτιέμαι γιατί το Dynamic Island για το οποίο ενθουσιάστηκα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μόνο για τα βασικά και αυτά που χρησιμοποιούσα στην αρχή. Το χαρακτηριστικό υπόσχεται τόσα πολλά, ειδικά με τις φήμες ότι η Apple φέρνει το Dynamic Island σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 15, οπότε γιατί νιώθω ότι έχουμε μια άλλη κατάσταση TouchBar στα χέρια μας;

    Το 2016, η Apple κυκλοφόρησε νέα MacBook Pro με τους περίφημους διακόπτες πεταλούδας και το Touch Bar που έχει πλέον καταργηθεί. Το Touch Bar, όπως και το Dynamic Island, αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό για την τότε νέα συνεχώς μεταβαλλόμενη γραμμή λειτουργιών οθόνης αφής στο MacBook σας.

    Στην αρχή, το τέχνασμα ήταν αρκετά αξιοσημείωτο και εν μέρη το χρησιμοποιούσα στο MacBook Pro μου. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως ξεκίνησαν να αισθάνονται αμήχανα το λιγότερο με την έλλειψη πλήκτρων λειτουργιών και κάπως έτσι άδοξα αυτή η γραμμή αφής δεν υπήρχε πια.

    Ακόμη και όταν τα MacBook Pro με Touch Bar ήταν ακόμα σε άνοδο, η Apple δεν προχώρησε ποτέ σκληρά στη στρατηγική της Touch Bar εφαρμόζοντας τη δυνατότητα στο ασύρματο Magic Keyboard της, για παράδειγμα. Δυστυχώς, και με την αδιαφορία της ίδιας της εταιρείας αλλά και των προγραμματιστών, η Apple κατέληξε τελικά να απομονώσει την Touch Bar και να την καταδικάσει σε πρόωρο θάνατο το 2021, επιστρέφοντας σε μια τυπική σειρά λειτουργιών με τα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών.

    Βλέπω πολλές ομοιότητες μεταξύ του Dynamic Island και της Touch Bar. Είναι τόσο συναρπαστικά όσο και φωτεινά χαρακτηριστικά, απαιτούν τη συμβολή του νέου χρήστη και είναι συναρπαστικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για ένα προϊόν. Αλλά ευτυχώς, σε αντίθεση με την Touch Bar, το Dynamic Island δεν αλλάζει καμία λειτουργία στο iPhone σας, αντίθετα, επεκτείνει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τη συσκευή σας. Και, αν οι φήμες είναι σωστές, η Apple φαίνεται να συνεχίζει να ωθεί το Dynamic Island, προσθέτοντάς το στο κανονικό iPhone 15 μαζί με το 15 Pro.

    Έτσι, ενώ είμαι διστακτικός σχετικά με το Dynamic Island, αφού το χρησιμοποίησα ελάχιστα τους τελευταίους έξι μήνες, ελπίζω ότι η Apple έχει δει τις ομοιότητες μεταξύ της νέας λειτουργίας και της Touch Bar και η εταιρεία πρόκειται να μην δώσει δικαιώματα και ουσιαστικά να κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές.

    Ας ελπίσουμε ότι, με το iOS 17 που θα δούμε στο WWDC στις 5 Ιουνίου, θα φέρει μια killer εφαρμογή – χρηστικότητα που κάνει δύσπιστους χρήστες όπως εγώ να σηκωθούν και να αναγνωρίσουν αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iPhone που έχουμε δει ποτέ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.