22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Αμερική εγκαταλείπει το Apple CarPlay

    Η General Motors, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόκειται να καταργήσει σταδιακά το Apple CarPlay από τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, ξεκινώντας με το Chevrolet Blazer του 2024.

    Σύμφωνα με το Reuters, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να καταργήσει σταδιακά τις τεχνολογίες Apple CarPlay και Android Auto προς όφελος των «ενσωματωμένων συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που αναπτύχθηκαν με την Google».

    Αυτό θα ήταν μια σημαντική οπισθοδρόμηση για την Apple, καθώς θα έχανε ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς στη Βόρεια Αμερική στην αγορά του ταμπλό οχημάτων. Επί του παρόντος, η Chevrolet, που κατασκευάζεται από την GM, προσφέρει περισσότερα μοντέλα με Apple CarPlay από οποιαδήποτε άλλη μάρκα.

    Η συνεργασία μεταξύ της General Motors και της Google λέγεται ότι ξεκίνησε το 2019 καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ήθελε να κατασκευάσει καλύτερα ενσωματωμένα συστήματα οχημάτων για να λαμβάνει περισσότερα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν τα αυτοκίνητά της.

    Ο Edward Kummer, επικεφαλής ψηφιακός διευθυντής της GM, και ο Mike Himche, εκτελεστικός διευθυντής του digital cockpit experience, είπαν σε μια πρόσφατη συνέντευξη:

    «Έχουμε πολλά νέα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού που έρχονται πιο στενά συνδυασμένα με την πλοήγηση», είπε ο Himche στο Reuters. «Δεν θέλουμε να σχεδιάσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά με τρόπο που να εξαρτάται από το άτομο που έχει κινητό τηλέφωνο».

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι αγοραστές θα αποκτήσουν τους Χάρτες Google και το Google Assistant για οκτώ χρόνια χωρίς επιπλέον κόστος.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει ακόμα το Apple CarPlay στα μοντέλα αυτοκινήτων της που δεν είναι ηλεκτρικά και θα επιτρέψει τη συνδεσιμότητα Bluetooth μεταξύ του iPhone και του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι ενώ οι κάτοχοι ηλεκτρικών μοντέλων του 2024 δεν θα έχουν Apple CarPlay, μπορούν να κάνουν κλήσεις και να ακούν μουσική με τα iPhone της αγοράς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.