20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το Bohemian Rhapsody έγινε το τραγούδι του 20ου αιώνα με τα περισσότερα streams στο Apple Music και σε άλλες πλατφόρμες

    Η Universal Music Group (UMG), παγκόσμια ηγέτιδα στη μουσική ψυχαγωγία, ανακοίνωσε σήμερα ότι το «Bohemian Rhapsody», η εμβληματική επιτυχία των Βρετανών θρύλων Queen, έγινε επίσημα το τραγούδι του 20ου αιώνα με τα περισσότερα streams, καθώς και το κλασικό rock τραγούδι όλων των εποχών με τα περισσότερα streams.

    Οι ομάδες της UMG σε όλο τον κόσμο έχουν προωθήσει το «Bohemian Rhapsody» σε πλατφόρμες streaming, φυσικές επανεκδόσεις, εμπορεύματα και βιωματικά προγράμματα, προκειμένου να το συστήσουν σε νέους οπαδούς περισσότερα από 40 χρόνια μετά την ηχογράφησή του.

    Σήμερα, το πρωτότυπο τραγούδι και το επίσημο βίντεο για το «Bohemian Rhapsody», που προέρχεται από το επιδραστικό άλμπουμ «The Night At The Opera» (1975), ξεπέρασε τα 1,6 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως σε όλες τις μεγάλες υπηρεσίες streaming.

    Το «Bohemian Rhapsody» αναφέρεται τακτικά ως ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί. Το 2004, το τραγούδι απέκτησε μία θέση στο «Grammy Hall of Fame» και η ερμηνεία του Freddie Mercury ονομάστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού «Rolling Stone» ως η καλύτερη στην ιστορία της rock.

    Αυτό το διάστημα, η δημοτικότητα του «Bohemian Rhapsody» έχει επίσης ενισχυθεί από την επιτυχία της ομότιτλης βιογραφικής ταινίας, η οποία έχει θέμα την απίστευτη ιστορία των Queen. Μόλις πέντε εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της, η ταινία αναδείχθηκε στο φιλμ τους είδους της με τα περισσότερα έσοδα.

    Ο Sir Lucian Grainge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Group, δήλωσε:

    «Το “Bohemian Rhapsody” είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια μιας από τις μεγαλύτερες μπάντες της ιστορίας. Είμαστε τόσο υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τoυς Queen και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το τραγούδι να εμπνέει νέους οπαδούς σε όλο τον κόσμο, περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του.»

    «Τα συγχαρητήρια μου στους Queen και στον Jim Beach (σ.σ. τον μάνατζέρ τους) για ένα απίστευτο επίτευγμα που αποτελεί μαρτυρία της διαρκούς λαμπρότητας της των Queen», συμπλήρωσε.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles