14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Apple Watch Pro φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά μάλλον δεν πρέπει να το αγοράσετε

    Τις τελευταίες ημέρες, είδαμε ένα μπαράζ νέων λεπτομερειών να διαρρέουν στο φημολογούμενο Apple Watch Pro της Apple. Το Apple Watch Pro θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Far out” της Apple την Τετάρτη, μαζί με τη σειρά iPhone 14.

    Αυτές οι νέες διαρροές, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης μας ματιάς στο νέο σχέδιο, δείχνουν ότι η Apple δεν φείδεται δαπανών για το Apple Watch Pro. Με ορισμένες εξαιρέσεις, ωστόσο, γίνεται σαφές ότι το Apple Watch Pro δεν είναι για τους περισσότερους ανθρώπους.

    Νωρίτερα χθες, εικόνες CAD του Apple Watch Pro διέρρευσαν για να μας δώσουν την καλύτερη ματιά μας στο νέο σχέδιο. Αυτά τα renders φαίνεται ότι προέκυψαν από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple και επιβεβαιώθηκαν επίσης από τον Mark Gurman του Bloomberg.

    Υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτές τις εικόνες πριν δούμε την επίσημη σχεδίαση την Τετάρτη.

    Αρχικά, το Apple Watch Pro θα είναι μεγάλο. Και εννοούμε, πολύ μεγάλο. Γνωρίζαμε ότι θα διαθέτει μεγαλύτερο περίβλημα 47 mm και οθόνη 1,99 ιντσών, αλλά αυτά τα renders έθεσαν αυτούς τους αριθμούς σε προοπτική. Δείχνουν επίσης έναν άλλο τρόπο με τον οποίο το Apple Watch Pro θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

    Στη δεξιά πλευρά, το Apple Watch Pro φαίνεται να διαθέτει ένα εξόγκωμα που φιλοξενεί ένα νέο Digital Crown καθώς και ένα πλευρικό κουμπί παρόμοιο με το υπάρχον μοντέλο Apple Watch. Πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα για το σκεπτικό αυτής της αλλαγής σχεδιασμού την Τετάρτη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το κουμπί και η κορώνα σηκώνονται τώρα έξω από την άκρη έχει σημαντικό αντίκτυπο στο μέγεθος και την εμφάνιση του ρολογιού.

    Για το πλαίσιο, οι περισσότεροι άνθρωποι στη λεγόμενη «βιομηχανία ρολογιών» λένε ότι τα υπάρχοντα μοντέλα Apple Watch Series 7 το πιέζουν ήδη ως προς το μέγεθος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το μοντέλο των 45 mm, το οποίο διαθέτει οθόνη 1,77 ιντσών.

    Η Apple, φυσικά, μπορεί να δικαιολογήσει τη μεγαλύτερη μορφή των ρολογιών της υποστηρίζοντας ότι είναι έξυπνα ρολόγια γεμάτα με διαφορετικούς αισθητήρες υγείας, μπαταρίες, τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και πολλά άλλα. Πολλοί αγοραστές Apple Watch είναι πρόθυμοι να δεχτούν αυτή τη συμφωνία και να φορέσουν ένα Apple Watch παρά τη μεγάλη μορφή.

    Το επιχείρημά μου εδώ δεν είναι ότι το Apple Watch Pro δεν πρέπει να υπάρχει. Υπάρχει απολύτως μια αγορά για αυτά τα μεγαλύτερα, αθλητικά ρολόγια και είναι μια αγορά που πρέπει να αξιοποιήσει η Apple.

    Αυτό το νέο Apple Watch Pro οδηγεί τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά το μέγεθος και πιθανότατα ξεπερνά τα όρια για τους περισσότερους ανθρώπους. Το μεγαλύτερο περίβλημα, η μεγαλύτερη οθόνη και τα μεγαλύτερα κουμπιά καθιστούν σαφές ότι η Apple στοχεύει ένα τμήμα ανθρώπων που επικεντρώνονται σε extreme sports, ανθεκτικά ρολόγια και σε όσους χρειάζονται επιπλέον μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

    Αρχίζει επίσης να φαίνεται ότι το Apple Watch Pro μπορεί να δώσει προτεραιότητα στη λειτουργία έναντι της σχεδίασης, μια σπάνια κίνηση της Apple ειδικά για ένα κινητό προϊόν. Η μεγαλύτερη οθόνη και το φινίρισμα από τιτάνιο του Apple Watch Pro είναι πιθανό να εντυπωσιάσουν, αλλά η υπόλοιπη σχεδίαση και το μέγεθος είναι ξεκάθαροι δείκτες εστίασης στη λειτουργία και όχι στον λεπτό, ελαφρύ και όμορφο σχεδιασμό.

    Ως συνήθως, αυτό θα συνοψιστεί πραγματικά στο μάρκετινγκ της Apple. Θα ξεκαθαρίσει η εταιρεία ποιος θα πρέπει να αγοράσει το Apple Watch Pro; Θα προσπαθήσει να στοχεύσει μια αγορά ανθρώπων που θέλουν την «καλύτερη από τις καλύτερες» έκδοση του Apple Watch, ακόμα κι αν οι πραγματικές διαφορές μεταξύ του Apple Watch Pro και του Apple Watch Series 8 είναι αμελητέες για τους περισσότερους ανθρώπους;

    Το Apple Watch Pro θα είναι ένας ξεκάθαρος νικητής για όσους βρίσκουν τακτικά ότι χρειάζονται σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και εκτιμούν τον μεγαλύτερο και ανθεκτικό σχεδιασμό και ασχολούνται με extreme sports. Αυτή είναι μια μικρή αγορά που είναι πιθανότατα μικρότερη από την τιμή των $1000+ που περιμένουμε για το Apple Watch Pro.

    Αυτές είναι οι ερωτήσεις και οι ανησυχίες που έχω για την εκδήλωση της Τετάρτης. Φοβάμαι ότι οι φήμες για το “Apple Watch Pro” μπορεί να έδωσαν μια εσφαλμένη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή, αλλά θα μάθουμε περισσότερα την Τετάρτη.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.