18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Εν όψει της εκδήλωσης του iPhone 14, η Βραζιλία αναστέλλει τις πωλήσεις iPhone χωρίς power brick και επιβάλλει πρόστιμα στην Apple

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας αποφάσισε την αναστολή των πωλήσεων iPhone χωρίς φορτιστή. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία από το Κουπερτίνο 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό δημοσιεύτηκε στο σημερινό ομοσπονδιακό μητρώο της Βραζιλίας.

    Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα εφαρμόσει το ημερήσιο πρόστιμο εάν η Apple δεν αναστείλει αμέσως τις πωλήσεις του iPhone χωρίς φορτιστή. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν η εταιρεία του Κουπερτίνο δεν ακολουθήσει τις τοπικές οδηγίες στο εγγύς μέλλον.

    Τον Οκτώβριο του 2021, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε την Apple και τη Samsung ότι οι εταιρείες δεν ήταν ξεκάθαρες σχετικά με τον λόγο που αφαίρεσαν το φορτιστή από τις γραμμές smartphone τους. Αυτόν τον Μάιο, η κυβέρνηση ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή προστασίας των καταναλωτών της Βραζιλίας να ξεκινήσει διοικητικές διαδικασίες κατά της Apple και της Samsung.

    Με την εισαγωγή των Galaxy Z Flip4 και Z Fold 4 στη Βραζιλία, η Samsung συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της βραζιλιάνικης κυβέρνησης και τώρα περιλαμβάνει το power brick με τα νέα smartphone. Η Apple, από την άλλη πλευρά, δεν έχει το αξεσουάρ στα κουτιά του iPhone.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.