20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το Apple Watch σώζει τη ζωή ενός «τυχερού» με καγιάκ που παρασύρθηκε στη θάλασσα

    Ένας καγιάκερ που αντιμετώπισε προβλήματα στα ανοιχτά του Σίντνεϋ, στη βόρεια ακτή της Αυστραλίας, λέγεται ότι είναι τυχερός που είναι ζωντανός αφού χρησιμοποίησε το Apple Watch του για να καλέσει βοήθεια. Ο άνδρας βρέθηκε παρασυρμένος στη θάλασσα από ισχυρά ρεύματα μετά τον χωρισμό του από τον φίλο του που ήταν επίσης πάνω σε ένα καγιάκ.

    Η ιστορία λέει ότι ο άνδρας παρασύρθηκε στη θάλασσα από «μεγάλο κύμα και ισχυρούς ανέμους» και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην ακτή μιας και δεν είχε δυνάμεις για κάτι τέτοιο. Σκέφτηκε γρήγορα όμως και σώθηκε αφού μπόρεσε να καλέσει για βοήθεια χρησιμοποιώντας το Apple Watch του, αν και η αναφορά Mail Online δεν εξηγεί εάν επρόκειτο για παραδοσιακή τηλεφωνική κλήση ή για λειτουργικότητα SOS του Apple Watch.

    Η έκθεση σημειώνει ότι «ναυαγοσώστες και το Freshwater Surf Lifesaving Club βοήθησαν επίσης με την ανάπτυξη τζετ σκι και φουσκωτών σκαφών διάσωσης», με τον άνδρα να επιστρέφει πίσω με απόλυτη ασφάλεια.

    Ο διασώστης ελικοπτέρου Νικ Παυλάκης είπε ότι ο άνδρας ήταν «τυχερός που είχε [μια] σύνδεση στη συσκευή του για να κάνει αυτή την απελπισμένη κλήση για βοήθεια», σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

    Τα ρολόγια της Apple έχουν φυσικά αποδειχθεί χρήσιμα για τη διάσωση ζωών σε πολλές περιπτώσεις όλα αυτά τα χρόνια, συχνά καλώντας αυτόματα σε βοήθεια όταν κάποιος τα φοράει. Το Fall Detection είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Apple Watch που πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν αρκετά, αλλά η δυνατότητα κλήσης για βοήθεια και ακόμη και τηλεφωνικών κλήσεων μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά βολική σε μια δύσκολη κατάσταση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.