15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Σαν σήμερα πριν 15 χρόνια κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο iPhone

    Πριν από δεκαπέντε χρόνια σαν σήμερα, το iPhone, η επαναστατική συσκευή που παρουσίασε στον κόσμο ο αείμνηστος Steve Jobs, βγήκε επίσημα για πώληση.

    Το πρώτο iPhone ανακοινώθηκε από τον Steve Jobs στις 9 Ιανουαρίου 2007 και κυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου 2007. “Ένα iPod, ένα τηλέφωνο, μια συσκευή επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου… δεν είναι τρεις ξεχωριστές συσκευές”, είπε ο Jobs. «Σήμερα, η Apple πρόκειται να επανεφεύρει το τηλέφωνο», πρόσθεσε.

    Από την πρώτη του εμφάνιση, το iPhone άλλαξε για πάντα τον κόσμο και τη βιομηχανία της κινητής τεχνολογίας. Μετά την κυκλοφορία του στις 29 Ιουνίου 2007, χρειάστηκαν μόνο 74 ημέρες μέχρι η Apple να ανακοινώσει ότι είχε πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο iPhones. Το πρώτο iPhone πωλήθηκε στα $499.

    Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το iPhone έχει εξελιχθεί πλήρως, με προηγμένες δυνατότητες απόδοσης και κάμερες, συνοδευόμενες από το iOS και το App Store, που το πρώτο iPhone δεν είχε.

    Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες ενόψει της επετείου, ο Greg Joswiak της Apple και άλλα στελέχη της Apple που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του iPhone συζήτησαν πώς ήταν η κυκλοφορία του iPhone και πώς καθόρισε τη βιομηχανία για τα επόμενα χρόνια.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.