14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Apple Watch επαινείται γιατί έσωσε τη ζωή ενός Βρετανού μετά από 48 ώρες που η καρδιά του σταμάτησε 138 φορές

    Το Apple Watch βρίσκεται στο επίκεντρο μιας άλλης σωτήριας εμπειρίας. Σε μια απίστευτη ιστορία, ένας άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο απέδωσε εύσημα στην Apple για τον εντοπισμό ενός ασυμπτωματικού προβλήματος υγείας που έκανε την καρδιά του να σταματήσει 138 φορές μέσα σε μόλις 48 ώρες.

    Σύμφωνα με το The Independent μέσω του Apple Insider, ο David Last από το Norfolk στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε ένα Apple Watch για τα γενέθλιά του νωρίτερα φέτος από τη σύζυγό του Sarah.

    Όταν ο Last, ηλικίας 54 ετών άρχισε να χρησιμοποιεί τη συσκευή, το Apple Watch άρχισε να του δίνει προειδοποιήσεις ασυνήθιστα χαμηλού καρδιακού ρυθμού. Μετρήσεις τόσο χαμηλές όσο 30 παλμοί ανά λεπτό καταγράφηκαν σχεδόν 3.000 διαφορετικές φορές.

    Ο Last θεώρησε ότι το Apple Watch του ήταν ελαττωματικό, αλλά η γυναίκα του τον πίεσε να δει τον γιατρό του.

    Αφού έκανε για πρώτη φορά μαγνητική τομογραφία τον Μάιο και έλαβε τα αποτελέσματα τον Ιούλιο, ο Last έκανε ένα τεστ ΗΚΓ 48 ωρών για να ανακαλύψει γιατί το Apple Watch επανειλημμένα εντόπιζε μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό.

    Το νοσοκομείο κάλεσε πέντε φορές προσπαθώντας να φτάσει στον Last με τα αποτελέσματα του ΗΚΓ προτού μπορέσει να ανταποκριθεί – και συνειδητοποίησε πόσο επείγον ήταν.

    Αποδείχθηκε ότι είχε έναν καρδιακό αποκλεισμό τρίτου βαθμού χωρίς συμπτώματα το οποίο ήταν απειλητικό για τη ζωή. Κατά τη διάρκεια αυτού του ΗΚΓ των 48 ωρών, «η καρδιά του είχε σταματήσει 138 φορές σε διαστήματα 10 δευτερολέπτων».

    Οι γιατροί μπόρεσαν να τοποθετήσουν έναν βηματοδότη που σώζει ζωές στην καρδιά του τον Αύγουστο. Ευτυχώς, το Apple Watch το έφερε στην επιφάνεια αυτό το πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις χαμηλού καρδιακού ρυθμού όταν ο Last δεν αντιμετώπιζε κανένα «σύμπτωμα απολύτως».

    “Αν δεν μου είχε αγοράσει το Apple ρολόι μου για τα γενέθλιά μου, δεν θα ήμουν εδώ. Θα της είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτό. Εκτός από όταν το φόρτιζω, το φοράω συνέχεια.”

    “Δεν είχα κανένα απολύτως σύμπτωμα. Πήγαμε ακόμη και στην Ιταλία για 10 μέρες για το μήνα του μέλιτος – δεν είχα ιδέα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ακόμη και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.