21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Lenovo ανακοινώνει νέα γυαλιά AR που λειτουργούν με το iPhone πριν από αυτά της Apple

    Ακούσαμε πολλά για το πρώτο headset μικτής πραγματικότητας της Apple, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, ενώ αυτή η μέρα δεν έχει έρθει, η Lenovo ανακοίνωσε τα νεότερα γυαλιά AR «T1», τα οποία, παραδόξως, λειτουργούν με iPhone, iPad, ακόμη και με Mac.

    Τα γυαλιά Lenovo T1 είναι η απάντηση της εταιρείας στο να κάνει αυτή την κατηγορία προϊόντων έτοιμη για τις μάζες. Ο σχεδιασμός είναι αρκετά απλός και δεν υπάρχει τίποτα επαναστατικό σε αυτό. Είναι απλά μαύρα γυαλιά με ειδικούς φακούς. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία το πουλά ως «η προσωπική σας λύση εμφάνισης κινητού τηλεφώνου», καθώς λειτουργεί μόνο όταν είναι συνδεδεμένο σε άλλη συσκευή.

    Το υλικό των νέων γυαλιών AR της Lenovo δεν είναι ακριβώς εντυπωσιακό, αλλά φαίνεται αρκετό για τις περισσότερες περιπτώσεις. Διαθέτει δύο πάνελ Micro OLED με ανάλυση 1080p το καθένα που προβάλλουν περιεχόμενο Full HD με ρυθμό καρέ 60Hz. Είναι επίσης πιστοποιημένο για χαμηλό μπλε φως και μείωση σε φαινόμενα τρεμάμενης εικόνας για καλύτερη άνεση των ματιών.

    Σύμφωνα με την ArsTechnica, η οποία δοκίμασε ένα πρωτότυπο του Lenovo Glasses T1, το επίπεδο φωτεινότητας είναι λογικό και τα χρώματα είναι ζωντανά, ενώ παράλληλα τονίζει πως και η διεπαφή και τα κείμενα είναι αρκετά «σαφή». Ωστόσο, η αναφορά σημειώνει επίσης ότι ο έλεγχος των γυαλιών μπορεί να φαίνεται άβολος μερικές φορές, αφού το κάνετε αυτό μέσω άλλης συσκευής.

    Για να γίνει η συσκευή φθηνότερη, τα νέα γυαλιά της Lenovo δεν έχουν ενσωματωμένο επεξεργαστή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσκευή απαιτεί σύνδεση με smartphone, tablet ή υπολογιστή. Μπορεί να συνδεθεί με μια συμβατή συσκευή μέσω καλωδίου USB-C και η Lenovo λέει ότι θα υπάρχει διαθέσιμος προσαρμογέας για χρήστες iPhone.

    Φυσικά, αυτό καταλήγει να περιορίζει το τι μπορείτε να κάνετε με τα γυαλιά. Η Lenovo λέει ότι το προϊόν εστιάζει σε χρήστες που θέλουν να επεκτείνουν αυτό που βλέπουν στον υπολογιστή ή το smartphone τους για μια πιο καθηλωτική εμπειρία. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να παίξετε παιχνίδια. Τα γυαλιά διαθέτουν επίσης ενσωματωμένα ηχεία, σε περίπτωση που αναρωτιέστε.

    Τα νέα γυαλιά της Lenovo θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος στην Κίνα και θα φτάσουν σε «επιλεγμένες αγορές» το 2023. Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για την τιμολόγηση, αλλά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στην ArsTechnica ότι το προϊόν θα κοστίζει κάτω από 500 δολάρια.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.