18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το πρώτο εργαλείο jailbreak για iPhone και iPad στην iOS 15 έρχεται

    Πίσω στην εποχή του iOS 13, μια ομάδα χάκερ βρήκε ένα «unpatchable» exploit που επέτρεπε το μόνιμο jailbreak σε iPhone και iPad βασισμένο σε όλα τα τσιπ της σειράς A μέχρι το A11 Bionic. Το 2021, ένα άλλο εργαλείο jailbreak έφερε υποστήριξη για νεότερες συσκευές όπως το iPhone 12 με iOS 14. Τώρα φαίνεται ότι πλησιάζουμε στο πρώτο εργαλείο jailbreak συμβατό με iOS 15.

    Η ομάδα Odyssey Team, η οποία ήδη παρέχει λύσεις jailbreak για iPhone και iPad με προηγούμενες εκδόσεις iOS, μοιράστηκε τις πρώτες εικόνες ενός νέου εργαλείου jailbreak που ονομάζεται «Cheyote» που λειτουργεί με το iOS 15.

    Ένας από τους προγραμματιστές πίσω από την Odyssey Team επιβεβαίωσε στο Reddit ότι οι προγραμματιστές «κάνουν καλή πρόοδο» με το εργαλείο και ότι θα πρέπει να κυκλοφορήσει σε όλους «στο εγγύς μέλλον». Δυστυχώς, το εργαλείο Cheyote έχει ορισμένους ατυχείς περιορισμούς καθώς θα λειτουργεί μόνο με εκδόσεις από το iOS 15.0 έως το iOS 15.1.1, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021.

    Η ομάδα λέει ότι εργάζεται για την επέκταση της υποστήριξης για εκδόσεις έως το iOS 15.4.1, αλλά αυτό θα πρέπει να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή η Apple έχει κάνει εσωτερικές αλλαγές στο iOS για να κάνει τη διαδικασία jailbreak ακόμα πιο δύσκολη με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, η διαδικασία jailbreak καταργεί τους περιορισμούς λογισμικού στις συσκευές iOS, ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση και να τροποποιεί τα αρχεία συστήματος, κάτι που επιτρέπει κάθε είδους τροποποιήσεις, όπως τροποποιήσεις, θέματα και πλευρική φόρτωση εφαρμογών εκτός του App Store. Η Apple, φυσικά, ανέκαθεν στάθηκε ενάντια στη διαδικασία jailbreaking των συσκευών της.

    Μόλις το Cheyote γίνει διαθέσιμο, θα είναι το πρώτο εργαλείο jailbreak που θα λειτουργεί με τη σειρά iPhone 13 και επίσης με το iPad mini 6, καθώς αυτές οι συσκευές παρουσιάστηκαν με iOS 15 και iPadOS 15.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.