Η έκθεση σε τεράστιο όγκο περιεχομένου αυτοτραυματισμού τόσο στο Instagram όσο και στο Pinterest έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον θάνατο της 14χρονης Μόλι Ράσελ, κατέληξε μια έρευνα.
Στελέχη και των δύο εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης παραδέχθηκαν ότι η έφηβη εκτέθηκε σε υλικό που δεν έπρεπε να δει και ζήτησαν συγγνώμη για τις αποτυχίες…
Οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο των κοινωνικών δικτύων στην ψυχική υγεία των εφήβων αποκρυσταλλώθηκαν πέρυσι, όταν μια εσωτερική έκθεση που πραγματοποιήθηκε από το Instagram κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν επιβλαβές για έως και το 20% των εφήβων κοριτσιών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Το πιο ανησυχητικό από όλα, αποδείχθηκε ότι αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είναι μεταξύ εκείνων που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την πιθανή βλάβη που μπορεί να κάνει η τεχνολογία στην ψυχική υγεία των χρηστών.
Η 14χρονη πέθανε αφού είδε ακραίες ποσότητες περιεχομένου αυτοτραυματισμού τόσο στο Instagram όσο και στο Pinterest. Τους έξι μήνες πριν από τον θάνατό της, της άρεσαν περισσότερες από 11.000 αναρτήσεις στο Instagram και μπήκε στο Pinterest για να δει παρόμοιο υλικό περισσότερες από 15.000 φορές την ίδια περίοδο.
Μια προηγούμενη αναφορά ανέφερε ότι η Ράσελ, αυτοκτόνησε, αλλά η έρευνά τόνιζε ότι δεν ήταν ασφαλές να συμπεράνει κανείς ότι η πρόθεσή της ήταν να αυτοκτονήσει, μόνο ότι σκόπευε να αυτοτραυματιστεί.
Στελέχη τόσο από το Pinterest όσο και από τη μητρική εταιρεία του Instagram Meta κλήθηκαν να παραστούν στην έρευνα και να καταθέσουν. Και οι δύο παραδέχθηκαν ότι η Ράσελ εκτέθηκε σε περιεχόμενο που δεν θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμο σε αυτήν και ζήτησαν συγγνώμη.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube