17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το μυστηριώδες όχημα της Apple που έκανε την εμφάνιση του δημιουργεί ερωτηματικά

    apple-camera-car

    Μια σειρά από μαύρα minivans εντοπίστηκαν από πολλούς στην Καλιφόρνια τις προηγούμενες μέρες. Τα οχήματα έχουν στην οροφή τους μια σειρά από κάμερες υψηλής τεχνολογίας. Αν και κανένας δεν γνωρίζει ακόμη τον σκοπό και τις δραστηριότητες αυτών, το CBS μπόρεσε να επιβεβαιώσει πως ένα τουλάχιστον από αυτά ανήκει στην Apple.

    Πιο συγκεκριμένα τα οχήματα έχουν προσαρτημένες 12 κάμερες και δυο κυλινδρικές κεραίες που εικάζεται πως είναι LiDAR αισθητήρες – μια τεχνολογία laser για οχήματα που κάνουν πλοήγηση μόνο τους χωρίς την χρήση οδηγού ενώ η ίδια τεχνολογία έχει χρήση και στην χαρτογράφηση υψηλής ανάλυσης.

    Δουλεύει η Apple λοιπόν πάνω σε αυτοματοποιημένα οχήματα; H απάντηση είναι πως μάλλον όχι. Ειδικά μιας και η εταιρεία δεν έχει μια τέτοια άδεια για κάτι τέτοιο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως αυτά τα αυτοκίνητα είναι παρόμοια με τα αντίστοιχα της Google Street View cars, με σκοπό να στέλνουν φωτογραφίες από το ίδιο επίπεδο με τον δρόμο οι οποίες εν συνεχεία μάλλον θα ενσωματωθούν στους χάρτες της Apple.

    H Αpple αν και σιωπηλά πλέον συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε αναβαθμίσεις για την εφαρμογή των Χαρτών της. Τον Νοέμβριο μια θέση εργασίας υποδήλωνε πως η εταιρεία είναι στην διαδικασία να κάνει διαθέσιμους τους χάρτες και για το web.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles