15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά έρευνα αγοράς για την κυριαρχία της Apple και της Google

    Η υπηρεσία εποπτείας του ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε την έρευνά της για την κυριαρχία στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης για κινητά της Apple και της Google, μήνες αφότου δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο διερεύνησης υψηλού επιπέδου.

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι απαντήσεις στη διαβούλευση της τον Ιούνιο αποκάλυψαν «ουσιαστική υποστήριξη» για μια πλήρη έρευνα σχετικά με το πώς κυριαρχούν η Apple και η Google στην αγορά και πώς η Apple περιορίζει το cloud gaming μέσω του App Store της.

    Η διαβούλευση διαπίστωσε ότι το 86% των ερωτηθέντων υποστηρίζει μια πιο προσεκτική ματιά στην κυριαρχία της Apple και της Google στην αγορά. Οι προμηθευτές προγραμμάτων περιήγησης, οι προγραμματιστές ιστού και οι πάροχοι υπηρεσιών και παιχνιδιών cloud δήλωσαν ότι τα κινητά οικοσυστήματα των τεχνολογικών γίγαντων βλάπτουν τις επιχειρήσεις τους, εμποδίζουν την καινοτομία και προσθέτουν περιττό κόστος.

    Η ανατροφοδότηση αυτή ουσιαστικά δικαιολογεί τα ευρήματα μιας μελέτης διάρκειας ενός έτους από την CMA για τα mobile οικοσυστήματα της Apple και της Google, τα οποία ο ρυθμιστικός φορέας ονόμασε «αποτελεσματικό διπώλιο» που επιτρέπει στις εταιρείες να «ασκήσουν ασφυξία σε αυτές τις αγορές». Σύμφωνα με την CMA, το 97% του συνόλου της περιήγησης ιστού για κινητά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 έγινε σε προγράμματα περιήγησης που τροφοδοτούνται από τη μηχανή προγράμματος περιήγησης της Apple ή της Google, επομένως τυχόν περιορισμοί μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις εμπειρίες των χρηστών.

    Ένας εκπρόσωπος της Apple δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών για να εξηγήσουμε πώς η προσέγγισή μας προωθεί τον ανταγωνισμό και τις επιλογές, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το απόρρητο και η ασφάλεια των καταναλωτών προστατεύονται πάντα».

    Ξεχωριστά, η CMA συνεχίζει να εξετάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις του App Store της Apple σε μια έρευνα νόμου περί ανταγωνισμού που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξουσιοδοτεί τη Μονάδα Ψηφιακών Αγορών της με νομοθετικές εξουσίες να τιμωρεί εταιρείες που δεν πληρούν τους κανόνες της με σημαντικά πρόστιμα. Η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι θα παρουσιάσει κανονισμούς για την καταπολέμηση των καταχρήσεων κατά του ανταγωνισμού πριν από τον Μάιο του επόμενου έτους, με τη μορφή ενός νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό ψηφιακών αγορών και τους καταναλωτές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.