19.9 C
Athens
Wednesday, April 17, 2024
More

    Ξέσπασαν οργισμένες διαδηλώσεις σε κεντρικό εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στην Κίνα

    Αναταραχές ξέσπασαν την Τετάρτη στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο στην κινεζική πόλη Zhengzhou, σύμφωνα με βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Πλάνα που κυκλοφόρησαν ευρέως στο Διαδίκτυο δείχνει εκατοντάδες εργαζόμενους της Foxconn να διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι, να συγκρούονται με την αστυνομία και μερικοί να αντιμετωπίζουν άτομα με κοστούμια hazmat.

    Κάποια βίντεο απαθανάτισαν εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για τα τρόφιμα που τους είχαν παρασχεθεί, ενώ άλλοι διαμαρτύρονταν ότι δεν τους είχαν καταβληθεί μπόνους όπως τους είχαν υποσχεθεί.

    Το εργοστάσιο της Zhengzhou είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone της Foxconn με περίπου 200.000 εργαζόμενους. Η Foxconn είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση περίπου του 70 τοις εκατό των iPhone που πουλάει η Apple και δυσκολεύεται να κρατήσει τους υπαλλήλους στο χώρο του λόγω lockdown λόγω του COVID.

    Η πολιτική μηδενικού COVID-19 της Κίνας απαιτεί από τις πόλεις να καταστείλουν γρήγορα τα κρούσματα μέσω περιορισμών, και με την εξάπλωση του COVID στην Zhengzhou, οι εργαζόμενοι ήθελαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αποφύγουν να κολλήσουν στο εργοστάσιο εάν υπάρξει πιο αυστηρό lockdown.

    Οι εργαζόμενοι είναι επίσης δυσαρεστημένοι με τους περιορισμούς στο εργοστάσιο, όπως το κλείσιμο της καφετέριας και η έλλειψη προμηθειών που προκάλεσε πανικό.

    Τα προβλήματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Zhengzhou θα μπορούσαν να προκαλέσουν πτώση της παραγωγής iPhone έως και 30%. Η Foxconn προσπάθησε να μετριάσει τα προβλήματα προμήθειας προσφέροντας μπόνους και ενισχύοντας την παραγωγή σε άλλο εργοστάσιο στην Shenzhen, αλλά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στην Zhengzhou κατηγόρησαν τη Foxconn ότι δεν τηρεί τις συμβάσεις.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.