21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το βασικό μοντέλο iPhone 14 είναι πιο ισχυρό από το iPhone 13 Pro, παρά το ότι χρησιμοποιεί το ίδιο τσιπ, λέει η Apple

    Ο ανώτερος διευθυντής σχεδιασμού iPhone της Apple λέει ότι το βασικό μοντέλο iPhone 14 είναι πιο ισχυρό από το iPhone 13 Pro – παρόλο που έχει το ίδιο τσιπ A15.

    Ο ισχυρισμός γίνεται σε μια νέα συνέντευξη, στην οποία λέει ότι το μη iPhone 14 Pro προσφέρει άλλα σημαντικά οφέλη σε σχέση με τον προκάτοχό του…

    Η Apple έχει δώσει ιστορικά σε όλα τα νέα iPhone της σειράς την ίδια αναβάθμιση chip της σειράς A, από το mini (όταν υπήρχε) έως το Pro Max. Η διαφοροποίηση των μοντέλων βασικών και Pro επιτεύχθηκε μέσω χαρακτηριστικών όπως τα αυτά της κάμερας.

    Αυτό άλλαξε πέρυσι, ωστόσο, όταν τα μοντέλα iPhone Pro έλαβαν την αναμενόμενη αναβάθμιση στο νέο τσιπ A16, ενώ τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus τροφοδοτούνται από το ίδιο τσιπ A15 που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 13.

    Το Macworld έχει ήδη επισημάνει ότι η διαφορά μεταξύ των δύο τσιπ είναι μικρότερη από το συνηθισμένο φέτος και ότι το A16 μοιάζει πραγματικά περισσότερο με ένα A15+. Αλλά η Apple τώρα ισχυρίζεται ότι ακόμη και το A15 προσφέρει περισσότερη ισχύ φέτος.

    Ο ισχυρισμός γίνεται από τον διευθυντή σχεδιασμού iPhone Richard Dinh σε συνέντευξή του στο The Sydney Morning Herald. Αυτό συμβαίνει επειδή το νέο μοντέλο είναι λιγότερο επιρρεπές σε θερμικό στραγγαλισμό.

    Τα τυπικά μοντέλα 14 έχουν καλύτερη σταθερή απόδοση από τα περσινά Pro, παρά το γεγονός ότι μοιράζονται το ίδιο τσιπ, χάρη σε κάποια εσωτερική αλλαγή […] Για το iPhone 14, ο σχεδιασμός άλλαξε δραστικά για να συμπεριλάβει μια κεντρική δομή αλουμινίου που λειτουργεί ως ραχοκοκαλιά […] «Αυτό το κεντρικό δομικό επίπεδο βοηθά να διαχέεται περισσότερη θερμότητα σε ολόκληρη την επιφάνεια με μεγαλύτερη συνέπεια», είπε ο Dinh.

    Ο Dinh επεσήμανε επίσης άλλους λόγους που κάποιος μπορεί να θέλει να αναβαθμίσει από το iPhone 13 στο 14.

    Ενώ το iPhone 14 μπορεί να μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το iPhone 13 εξωτερικά, στην πραγματικότητα είχε μια σημαντική αναθεώρηση σχεδιασμού, με οφέλη που μπορεί να μην καταλάβετε αμέσως αν το συγκρίνετε με ένα παλαιότερο μοντέλο. Αυτά περιλαμβάνουν μειώσεις βάρους, φθηνότερη και ευκολότερη επισκευή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. […]

    «Καταφέραμε να προσφέρουμε μια μεγαλύτερη κύρια κάμερα από την περσινή Pro, με μεγαλύτερο αισθητήρα, καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και υπάρχει ένας ολοκαίνουργιος αισθητήρας περιβάλλοντος φωτός στο πίσω μέρος», είπε ο Dinh […]

    «Αυτή η σχεδίαση εισάγει επίσης την πρώτη μας πλακέτα τεσσάρων πλευρών στοιβαγμένης λογικής [η οποία] πραγματικά συμπυκνώνει όλα τα εξαρτήματα του iPhone 14 σε μικρότερο χώρο και μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στην πλακέτα από κάθε πλευρά, για βελτιωμένη δυνατότητα επισκευής».

    Το iPhone 13, όπως και τα μοντέλα πριν από το iPhone 8, απαιτούσε την αφαίρεση της οθόνης προκειμένου να έχει πρόσβαση σε τυχόν εσωτερικά στοιχεία. Με το iPhone 14, το πίσω γυαλί μπορεί να αφαιρεθεί, διευκολύνοντας τις επισκευές με μικρότερο κίνδυνο ζημιάς. Η δύσκολη πρόσβαση στα παλαιότερα τηλέφωνα είναι ο λόγος που το κόστος επισκευής ενός σφάλματος οθόνης έχει σχεδόν μειωθεί στο μισό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.