19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Αρχείο του Steve Jobs μοιράζεται μια ειδική φωτογραφική ανάμνηση του αείμνηστου συνιδρυτή της Apple με το Mac το 1984

    Ο Steve Jobs θα γινόταν σήμερα 68 ετών. Το πρόσφατα ανακοινωθέν Αρχείο Steve Jobs μοιράστηκε ένα ειδικό στιγμιότυπο του αείμνηστου συνιδρυτή της Apple και του Macintosh για να σηματοδοτήσει την ημερομηνία αυτή. Στη φωτογραφία, ο Steve Jobs φαίνεται να εξετάζει προσεκτικά ένα άτομο που χρησιμοποιεί το Macintosh που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μια βιτρίνα στη Νέα Ορλεάνη το 1984.

    Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από 39 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 1984. Το πρωτότυπο Macintosh παρουσιάστηκε μόλις ένα μήνα νωρίτερα. Η Leslie Berlin, η οποία είναι η ιδρυτική Διευθύντρια του Steve Jobs Archive, μοιράζεται την ιστορία πίσω από την εικόνα του Jobs να εντοπίζει το Mac ενώ περπατούσε πριν από σχεδόν 40 χρόνια.

    «Ο φίλος του Steve, Jean Pigozzi, που αυτοαποκαλείται «σοβαρός ερασιτέχνης φωτογράφος», τράβηξε την εικόνα και μου είπε την ιστορία πίσω από αυτήν», γράφει η Berlin. «Αν και ο Jean δεν εργαζόταν στην τεχνολογία, ο Steve τον προσκάλεσε σε ένα συνέδριο λογισμικού στη Νέα Ορλεάνη. Ένα βράδυ μετά το συμβάν, καθώς περπατούσαν στη λεωφόρο O’Keefe αναζητώντας δείπνο, ο Steve —ένας διαβόητα γρήγορος περιπατητής— σταμάτησε απότομα και ξαφνικά. Κάποιος σε μια βιτρίνα δούλευε σε Macintosh».

    «Έπρεπε να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά», συνεχίζει η Berlin. «Πώς χρησιμοποιούσε αυτό το άτομο το Mac; Ο Steve είναι τόσο περίεργος, που δεν είναι σταμάτησε μόνο αλλά προσπαθούσε να καταλάβει και την χρήση που του έκαναν».

    Η Leslie Berlin, η οποία είναι επίσης ιστορικός της Silicon Valley, επισημαίνει ότι ο Jobs πρόκειται να κλείσει τα 29 όταν τραβήξει τη φωτογραφία. Η Apple έχει ήδη γίνει μια εταιρεία του Fortunate 500, ωστόσο ο Jobs δεν έχει ιδέα τι ερχόταν στο μέλλον για τον ίδιο και την Apple.

    «Δεν είχε ιδέα ότι ενώ το Mac θα φέρει επανάσταση στους υπολογιστές, θα αγωνιστεί και για πωλήσεις. Δεν είχε ιδέα ότι απέχει μήνες από την απόλυσή του από την Apple ή ότι θα περάσει τα επόμενα 11 χρόνια βοηθώντας στην κυκλοφορία των Pixar και NeXT. Καμία υπόδειξη ότι τελικά θα επιστρέψει στην Apple και θα τη βρει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μετά θα εργαστεί για το υπόλοιπο της ζωής του για να την μετατρέψει στην πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο», γράφει χαρακτηριστικά η Berlin.

    «Το βλέπουμε αυτό στο μέλλον του Steve, αλλά το μόνο που ήξερε σε αυτή τη φευγαλέα στιγμή σε έναν δρόμο της Νέας Ορλεάνης ήταν ότι κάποιος χρησιμοποιούσε στην πραγματικότητα αυτό το προϊόν – ένα στο οποίο είχε ρίξει την καρδιά και την ψυχή του», συνεχίζει. «Και αυτό ήταν αρκετό για να τον σταματήσει το γρήγορο περπάτημα του και να ασχοληθεί με τον χρήστη».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.